Vigdisk%20Harsvik%20og%20%c3%85slaug%20Hennissen_1200x650.jpg (1)
Bryggerifestivalen | 07.05.21

Bryggerifestivalen i Trondheim får koronastøtte

Smitteverntiltakene etter utbruddet av covid-19 fikk store konsekvenser for Bryggerifestivalen i Trondheim. Festivalen ble avlyst og gikk med 1,4 millioner kroner i underskudd. Nå er det klart at Bryggerifestivalen får 846 141 kr i kompensasjonsmidler fra regjeringen.

- Vi er utrolig letta og glad for å få kompensert deler av underskuddet for Bryggerifestivalen i 2020 gjennom kompensasjonsordningen som forvaltes av Innovasjon Norge. Vi har mottatt kr 846.141,- som utgjør 60 % av underskuddet for Bryggerifestivalen 2020, sier festivalsjef Åslaug Hennissen i Bryggerifestivalen i Trondheim. 


Bryggerifestivalen er en kunnskapsfestival for brygg, spesialøl og håndbrygget øl. I 2019 samlet festivalen 30 000 publikummere i Trondheim sentrum samtidig med Trøndersk Matfestival, som hadde 230 000 publikummere. i 2020 ble festivalen avlyst på grunn av covid-19. Nå satser selskapet bak festivalene, Oi! Trøndersk Mat og Drikke, på gjennomføring på Torvet i Trondheim 29.-31. juli. 

 
- Innovasjon Norge har fått i oppdrag å forvalte kompensasjonsordningen, og vi er svært glade for at vi kan bidra til at Bryggerifestivalen får dekket en stor del av underskuddet. Mat- og bryggerifestivalen i Trondheim er en av årets viktigste begivenheter i Trøndelag, og en betydelig inntektskilde for produsentene som deltar, og for næringslivet i byen. Vi er derfor glade for at Oi! Trøndersk Mat og Drikke nå får muligheten til å jobbe videre med festival til sommeren, sier Vigdis Harsvik, regiondirektør i Innovasjon Norge Trøndelag.

I år skal festivalen arrangeres på Torvet midt i Trondheim sentrum samtidig med Trøndersk Matfestival. 
– Bryggerifestivalen er en folkefest og en viktig arena for bryggerier, og vi var lei oss for at vi det ikke ble festival i fjor, sier Hennissen, som tar sjansen på at de kan arrangere Bryggerifestival 29.-31. juli i år.

- Vi gleder oss til å treffe vårt publikum på Bryggerifestivalen 2021! Vi tror folk lengter etter en festivalhelg i Trondheim, og vi tar smittevern og trygge omgivelser på alvor. Restaurantene og bryggerne gleder seg til å møte sine kunder igjen. Vi har en god dialog med kommuneoverlegen i Trondheim, og har oppsatte møter fremover. Jeg tror det blir en drømmehelg i Trondheim med både Bryggerifestivalen og Trøndersk Matfestival, samtidig med Olavsfest, sier festivalsjefen.

Aktuelt