northern%20lights%20jentene%20p%c3%a5%20tunet.jpg (4)
Matriket Midt | 18.01.19

Bereist nordlyssjokolade fra Selbu

Den prisbelønte nordlyssjokoladen har reist verden rundt, og funnet veien både til astronauter og statsministre. Nå står Berlin og Grüne Woche for tur.

På bare to år har Jentene på Tunet markert seg som førsteklasses sjokoladeprodusenter, som baserer seg på ekte råvarer, kreativitet og solid håndverk.  

Iris Martinsen-Aune og Eivind Aune flyttet tilbake til odelsgården i Selbu, kjøpte Selbutunet og startet kurs og konferansesenter. I 2016 fikk de første gjestene servert egenprodusert sjokolade, og responsen var formidabel. Allerede året etter tok ekteparet det endelige valget, solgte gården og startet med sjokoladeproduksjon på heltid. Det gjorde de rett i!  

Nordlyssjokoladen «Northern Lights sjokolade» ble lansert med et smell på Trøndersk Matfestival i 2017, da den fikk prisen for årets nykommer. Siden har den også høstet medaljer i International Chocolate Awards, reist verden rundt, og funnet veien både til astronauter og statsministre; Da Erna Solberg besøkte sin japanske statsministerkollega på valentinsdagen tok hun med seg Northern Lights fra Selbu – japansk tradisjon tro er det nemlig kvinner som gir valentinsgave til menn, og da fortrinnsvis sjokolade.  

Tanken bak nordlyssjokoladen var å kunne tilby de stadig flere turistene som kommer til Norge for å oppleve lysfenomenet en spiselig suvenir de kunne ta med hjem. Nå skal nordlyssjokoladen spre sjokoladefryd i Berlin.  

Tiden stopper opp. Vi ser, smaker, føler og nyter. Det er Sjokoladefryd. Litt lykke i hver eneste bit.

Jentene på tunet 


Det var ingen tvil om at også landbruksministeren lot seg forføre av nordlyset fra Selbu på Grüne Woche. Foto Wil Lee-Wright / Oi! Trøndersk Mat og Drikke

 

Aktuelt