Helstekt vilt eller storfe

 

Til 20 personer

6 buketter brokkoli
1,4 kg potet
2,4 kg vilt/ storfe
1 l oksekraft
Smør

Indrefilet av rein eller hjort. Her kan du bruke nesten hva som helst; ytre- eller indrefilet, flatbiff, mørbrad av rein, hjort eller storfe. Ca 120 gram per person.

Salt fileten. Ha høy temperatur i panna, godt med olje og legg kjøttet oppi. Pass på når du steker indrefilet, den blir fort ferdig. Når den er nesten ferdig, tar du smør i og øser over et par runder. Ta ut kjøttet og legg det til hvile. Det bør hvile like lenge som den steker. Ha oksekraft i smøret. 2 ss sherryeddik og en skvis med sitron. Ha det i en kasserolle og la det stå på svak varme for å holde temperaturen. Kutt gressløk og ha i sausen før servering.

Del brokkolien i små buketter.
Potet: Kok poteten og knus den lett. Ha olje i panna, ha poteten oppi. Ta oppi ei god skje med smør og så brokkolien. La det steke til brokkolien er litt myk, men samtidig er sprø.

Ha litt papir i en bolle, og ha potet/brokkoli over. Dette gjør vi for å få vekk det meste av fettet.

Anretning
Legg først potet og så brokkoli på fatet.
Pynt med ertespirer. Du kan også bruke brønnkarse, blomkarse eller annet. Skjær kjøttet i skiver og legg over. Ha på sjysaus til slutt.

 

Ikke så mange til bords?

Til 2 personer

1 bukett brokkoli
150 g potet
240 g vilt/ storfe
2 dl oksekraft
Smør

Indrefilet av rein eller hjort. Her kan du bruke nesten hva som helst; ytre- eller indrefilet, flatbiff, mørbrad av rein, hjort eller storfe.

Ca 120 gram per person.