53893314976 5C6d3b51cc K
Trøndersk matfestival | 31.07.24

Vinner av Bærekraftsprisen 2024

For fjerde gang deler SpareBank 1 SMN, i samarbeid med Oi!, ut årets bærekraftspris under Oi! Matseminar på Scandic Nidelven 31. juli.

God økonomi er en forutsetning for å kunne investere i bærekraftig drift. Denne prisen går til de blant utstillerne på festivalen som klarer å kombinere økonomi og bærekraft aller best. 

SpareBank 1 SMN har i samarbeid med Trøndersk Matfestival etablert en bærekraftspris, hvor prisen går til den av utstillerne på festivalen som produserer lokalmat med base i Midt-Norge, og som klarer å kombinere økonomi og bærekraft aller best. 

Juryen har bestått av bærekraftsjef Jan-Eilert Nilsen og banksjef Landbruk Anja Gotvasli i SpareBank 1 SMN samt daglig leder Aslaug Rustad i Oi! Trøndersk Mat og Drikke.  

Vinneren vil få hjelp og bistand til bærekraftsrapportering og klimaregnskap. Premien har en verdi på over 100 000 kroner og leveres av SpareBank 1 SMN Regnskapshuset.  

Juryens begrunnelse:

"Vinneren av årets bærekraftspris driver godt, men høy vekst i fjor og i foregående år kombinert med god inntjening og solid egenkapital. I tillegg har årets vinner lagt seg helt i front i den grønne omstillingen som hele næringslivet står overfor.

Vinneren går foran og viser åpenhet om hvordan de driver virksomheten, og ikke minst: de gjør hva de selv sier.

Årets vinner kjennetegnes av en verdibasert ledelse som tar vare på norske mattradisjoner og som samtidig er på kontinuerlig jakt etter enda bedre løsninger – for et bedre miljø. De bruker i all hovedsak lokale råvarer, de utforsker og tar i bruk nye energimodeller i produksjonen, emballasjen er blitt mer miljøvennlig og de tenker miljø i transporten ut til kundene – gjerne i samarbeid med andre produsenter i det lokale matfellesskapet.

Årets vinner bidrar til å skape et godt fagmiljø lokalt, og de stiller opp for morgendagens arbeidstakere ved å tilby flere lærlingeplasser årlig. I hele tatt, årets vinner er til inspirasjon for alle utstillere på festivalen – her har vi alle noe å strekke oss etter!"

Vinneren av Bærekraftsprisen 2024 er Rørosmeieriet! 

Vinneren av årets bærekraftspris får gratis deltakelse i en av SpareBank 1 SMNs ulike ordninger for grønn omstilling av næringslivet i Midt-Norge. Premien skal inspirere til fortsatt lønnsom og bærekraftig drift. 

53893498663 Bd8181c66c O

Bilde av vinneren er på Flickr.

Bilder kan benyttes i omtale av vinnerne, Trøndersk Matfestival, Oi! og Bryggerifestivalen i Trondheim mot kreditering. : Oi! Trøndersk Mat og Drikke AS/Albertine Vestvik.

Evt annet bruk skal avtales på forhånd.

Aktuelt