Grune%20Woche%202019.jpg (1)
Opplevelser | 28.08.20

Verdens største matmesse avlyst

Grüne Woche i Berlin februar 2021 var ekstra viktig for Trøndelag.

- I 2022 har Trøndelag status som europeisk matdestinasjon, derfor var neste års Grüne Woche ekstra viktig for oss. Men vi var forberedt på avlysning på grunn av korona. Dette stopper likevel ikke vårt arbeid om å gjøre Trøndelag til en av verdens mest attraktive matdestinasjoner, sier daglig leder Aslaug Rustad i Oi! Trøndersk Mat og Drikke.

Grüne Woche ble første gang arrangert i Berlin i 1926, og er en av verdens største messer for landbruk, mat og reiseliv. 1700 utstillere fra mer enn 60 land deltar på messen, og viser fram 100. 000 produkter fra hele verden. 

Bygger Norge som mat- og reiselivsnasjon

Landbruks- og matdepartementet står bak den norske deltakelsen sammen med Innovasjon Norge og Norges ambassade i Berlin. Deltakelsen er et ledd i en større satsing i regionen på mat og reiselivsområde, der målet er å styrke regional matkultur gjennom nettverksbygging, innovasjon og produktutvikling. 

- Vi forstår avgjørelsen fra messeledelsen om å avlyse. Vi er i en situasjon der vi alle må ta ansvar og smittehensyn. Vi bruker denne tiden fremover til å utvikle norsk matproduksjon slik at vi kan komme enda sterkere tilbake med det beste vi har å by på av flotte norske matspesialiteter og reiselivsopplevelser, sier landbruks- og matminister Olaug Bollestad i en pressemelding på regjeringen.no.

I 2019 deltok Norge for 32. gang, der regionene Trøndelag, Fjell Norge og Fjord Norge presenterte norsk lokalmat i Berlin. 

- Nå må vi gå i dialog med Landbruks- og matdepartementet på hvordan Trøndelag skal markere seg i 2022 for å bidra til at Norge får gjennomslag som en internasjonal mat- og reiselivsdestinasjon, sier Rustad. 

Aktuelt