sykkelturtodamerhovedbilde.jpg (1)
Trøndersk matfestival | 09.06.20

Trøndersk Matfestival 2020

I år må Trøndersk Matfestival gjøre noe annet enn å samle 225 000 mennesker i Trondheim sentrum. I løpet av noen uker har festivalen fått en ny vri. Nå kommer festivalen til deg.

- Vi trenger noe å glede oss til i sommer. Trøndersk Matfestival skal gjennomføres på en annerledes måte, en plass nær deg. Matregionen vår er full av flotte opplevelser vi ønsker folk skal oppsøke, og det er stor entusiasme og engasjement både politisk og i næringa for å få til dette. I tillegg til fysiske arrangement vil vi også ha digitale opplevelser å tilby, sier prosjektleder Brit Melding for Trøndersk Matfestival og minner om at folk må holde av helga 30. juli - 1. august og følge med på aktivitetskalenderen. Her samles fortløpende alle aktiviteter som blir å finne sted festivaldagene.

Gå til aktivitetskalender


- Årets festival kan oppleves mer lokalt i år. Sammen med venner og familie kan folk finne fram til lokalmatopplevelsen og lage sin egen festivalstemning. Vi oppfordrer også vårt publikum til å oppsøke sine lokale arrangement denne helga, vi legger fortløpende ut aktiviteter i kalenderen, sier Melting og forsikrer om at det også i år blir salgsboder på torvet i Trondheim, men i mindre format enn det bruker å være. Det er god musikk for ordfører Rita Ottervik i Trondheim sine ører. Hun ser fram til at det nye torvet i byen skal brukes.

- Trøndersk Matfestival pleier å være et av årets høydepunkter, som byr på trøndersk matglede og samler mye folk. Nå står det nye torvet ferdig og vi hadde gledet oss til å fylle det med masse folk og festivalstemning. I år blir rammene annerledes, og matfestivalen noe mindre. Men jeg er glad for at den blir på det nye torvet og at det også i år blir muligheter for å rusle seg en tur i midtbyen og skaffe seg godbiter fra det trønderske spiskammerset, så kommer vi sterkere tilbake neste år, sier ordfører Rita Ottervik i Trondheim kommune. (FOTO: arkiv)


Hold av helga 30.juli-1.august


Matopplevelser har aldri vært viktigere enn akkurat nå. Et godt måltid kan løfte stemninga på hjemmekontoret, lyse opp en isolert fredagskveld eller nytes på tur i skogen. Trøndersk Matfestival har siden starten vokst til en festival i europeisk format, og i den tradisjonelle formen er festivalen landets beste salgsarena for lokalmatprodusenter. Festivalen ble arrangert for første gang for 15 år siden, og i år blir Trøndersk Matfestival kanskje regionens største dugnad for lokal mat og drikke. Det mobiliseres lokalt over hele regionen med et bredt samarbeid mellom næringa, det offentlige og reiselivet. 

- Nå har vi muligheten til å gjøre et skikkelig lokalt løft, der flere lokalmatopplevelser blir tilgjengelig for folk og vi blir bedre kjent med vår matregion. Mange ordførere er engasjerte, og vi har 12 koordinatorer som sammen med Oi! Trøndersk Mat og Drikke og publikum skal skape Trøndersk Matfestival i sommer, sier prosjektleder Berit Melting.


Fylkesordfører Tore O. Sandvik er stolt av arbeidet som gjøres av matprodusenter hver dag i regionen og at de løftes frem under matfestivalen.

- I mange år har det vært jobbet godt og strategisk med å bygge en sterk matregion i Trøndelag. Det å vise fram og gjøre tilgjengelig variasjonen i dette fantastiske matfatet er viktig. Derfor er jeg svært glad for at Trøndersk matfestival blir gjennomført i år og på en måte som hensyntar de utfordringene vi står oppe i. Du vil i år få festivalopplevelsen nærmere deg, sier fylkesordfører Tore O. Sandvik.


Trøndersk Matfestival arrangeres av Oi! Trøndersk Mat og Drikke, et nonprofit aksjeselskap som jobber for å skape mersmak og merverdi for mat og drikke i Trøndelag. Festivalen ble første gang arrangert i 2005, og har siden vokst til å bli landets største lokalmatfestival. Sammen med våre samarbeidspartnere løfter vi Matriket Midt. Partnere for årets Trøndersk Matfestival er Sparebank1 SMN, TrønderEnergi, Trøndelag fylkeskommune, Innovasjon Norge og Trondheim kommune. I tillegg er det lokale partnere for de ulike arrangementene.

Her finner du din lokalmatprodusent

Aktuelt