Olaug%20Bollestad%20og%20geit%20foto%20Ole%20Ekker.png (1)
Trøndersk matfestival | 19.08.21

Trøndelag skal representere Norge på verdens største matmesse

Trøndelag og Fjord Norge skal friste turister til å reise til Norge under verdens største matmesse Grüne Woche. På grunn av COVID ble matmessen avlyst i 2022, men den blir trolig gjennomført i 2023.

Tekst: Silje Kolaas/Foto: Ole Ekker 

(Saken er skrevet før det ble klart at Grüne Woche 2022 ble avlyst. Red. amn.)

- Norge skal bli en internasjonalt anerkjent matnasjon, da er arrangement som Trøndersk Matfestival viktig, sa landbruks- og matminister Olaug Bollestad da hun åpnet Trøndersk Matfestival - Et sted nær deg på Bårdshaug Herregård 5. august. I tillegg hadde hun en god nyhet å melde:

- Trøndelag er også valgt ut som én av de to regionene vi ønsker å ha med oss til Berlin og Grüne Woche 2022. Det gleder vi oss til! Sa Bollestad. Det som er verdens største matmesse arrangeres 21.-30 januar 2022. Her er Grüne Woche sin hjemmeside.

- Trøndelag er jo et nav når det gjelder å dra dette med norsk mat og norsk matproduksjon, men også kultur og tradisjon, sa Bollestad til NRK Trøndelag, når de møtte henne på Øfsti Søndre i Stjørdal under årets Trøndersk Matfestival - Et sted nær deg.

Landbruks- og matminister Olaug Bollestad lot seg imponere over trøndersk matproduksjon under Trøndersk Matfestival - Et sted nær deg i sommer. Nå skal hun bruke Trøndelag for å vise frem Norge som en matnasjon under verdens største matmesse 21.-30 januar 2022 i Berlin. Foto: Ole Ekker

Grüne Woche ble første gang arrangert i Berlin i 1926, og er en av verdens største messer for landbruk, mat og reiseliv. 1700 utstillere fra mer enn 60 land deltar på messen, og viser fram 100.000 produkter fra hele verden.

Bygger Norge som mat- og reiselivsnasjon


Landbruks- og matdepartementet står bak den norske deltakelsen sammen med Innovasjon Norge og Norges ambassade i Berlin. Deltakelsen er et ledd i en større satsing i regionen på mat og reiselivsområdet, der målet er å styrke regionale matkultur gjennom nettverksbygging, innovasjon og produktutvikling.

- Oi! Trøndersk Mat og Drikke er veldig glade for at Trøndelag får delta som en av to regioner på Grüne Woche 2022.
Dette blir en flott start på året hvor Trondheim og Trøndelag har tittelen European Region of Gastronomy.  
Pandemien har lagt en demper på mulighetene til å vise trøndelag sine styrker som europeisk matregion, og i januar neste år topper vi gastronomilaget i Berlin med mat og drikkeråvarer i verdensklasse. Nå gleder vi oss til å starte planleggingen sammen med gode samarbeidspartnere innen mat og reiseliv i Trøndelag. Sammen er vi dynamitt, sier daglig leder Aslaug Rustad i Oi! Trøndersk Mat og Drikke.


Gladnyhet for daglig leder Aslaug Rustad i Oi! Trøndersk Mat og Drikke som blir sentral når Trøndelag skal fronte Norge på verdens største matmesse. Rustad gleder seg til å starte planleggingen av Norge sin stand på Grüne Woche i Berlin neste år sammen med samarbeidspartnere innen mat og reiseliv i Trøndelag.

Grüne Woche er dermed en viktig møteplass for landbruket, reiselivsnæringen og matindustrien. En viktig arena for dialog og for utvikling av ny politikk og nye virkemidler innenfor landbruk, mat og reiseliv. De norske utstillerne reiser hjem igjen til Norge med nye nettverk og inspirasjon.


Orkladal Ysteri var en av mange lokalmatprodusenter som deltok under årets Trøndersk Matfestival - Et sted nær deg 5.-7. august.

Aktuelt