040123 SMN Og Oi (5)
Trøndersk matfestival | 16.02.23

SpareBank 1 SMN styrker matregionen

SpareBank 1 SMN er 200 år i 2023, og startet jubileumsåret med å bli hovedsamarbeidspartner for Oi! sine tre festivaler denne sommeren. Først ut er Trøndersk Matfestival – Et sted nær deg 2.-4.juni, som kick-starter sommersesongen for trønderske mat- og reiselivsprodusenter, før Trøndersk Matfestival og Bryggerifestival i Trondheim braker løs 3.-5.august.

SpareBank 1 SMN har vært med Trøndersk Matfestival siden festivalen første gang ble arrangert i 2005. Banken var også en viktig støttespiller da pandemien i 2020 medførte at festivalen ikke kunne samle 200.000 publikummere i Trondheim. Løsningen ble Trøndersk Matfestival – Et sted nær deg, som inviterer publikum hjem til produsentene rundt om i hele Trøndelag.

- SpareBank 1 SMN har hatt et godt og langt samarbeid med Oi! om Trøndersk Matfestival. Gjennom vårt samfunnsutbytte bidrar vi til å skape lokale møteplasser og stimulere til samarbeid – og slik skape verdier for Midt-Norge. Matfestivalen er blant de aller mest vellykkede satsingene vi er med på. Den er blitt til et fantastisk utstillingsvindu overfor omverden, og er ikke minst en unik inspirasjonskilde for produsentene og foredlerne samt restaurantbransjen, sier konserndirektør Rolf Jarle Brøske i SpareBank 1 SMN.

- Støtten fra Sparebank 1 SMN gir oss muligheten til å jobbe med regional utvikling, og bygge felleskap rundt lokal mat og drikke i hele Trøndelag, sier Brit Melting, prosjektleder for Trøndersk Matfestival.

- Trøndersk Matfestival – Et sted nær deg 2.-4.juni kickstarter sommersesongen i Trøndelag. Festivalen får publikum til å besøke våre mat og drikkeprodusenter der de holder til rundt om i Trøndelag. Den blir en oppladning til drømmehelga 3.-5.august, når Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen samler matregionen i Trondheim.

- Sparebank 1 SMN sin støtte til våre tre festivaler gir drivkraft slik at vi sammen skaper resultat, samhandling og stolthet rundt vår matregion, avslutter Melting.

Jublende glad for at banken blir med på Bryggerifestivalen

Bryggerifestivalen arbeider målbevisst for å bli en internasjonal snakkis. 

-Bryggerifestivalen skal være den beste og mest interessante festivalen i sitt slag i Europa. Vi jobber med visuelle uttrykk for å skape en helt unik og spektakulær arena, sier festivalsjef Berit Stærkær. Berit har erfaring fra reklamebransjen og er vant til å jobbe med merkevarebygging og helhetlig konseptutvikling.

-Bryggerifestivalen vokser, og i 2022 hadde besøkte 50.000 publikummere festivalen. Vekst er krevende, og vi er helt avhengig av langsiktige samarbeidspartnere. Vi ble derfor jublende glade når SpareBank 1 SMN ble med som ny hovedsamarbeidspartner, bekrefter Stærkær.

SpareBank 1 SMN er opptatt av å støtte og utvikle lokalt næringsliv. Bryggerifestivalen er en viktig volumfestival og salgsarena for bryggeriene.

- Nå forsterker vi dette samarbeidet ved å bli hovedsamarbeidspartner også for Bryggerifestivalen. Midtnorske bryggeri er i sterk vekst, og festivalen bidrar allerede til å utvikle en stadig mer spennende næring. Mat og drikke er definitivt ett av Midt-Norges aller største konkurransefortrinn, sier Brøske.

Oi! har alltid jobbet langsiktig med våre festivaler, og vi er tro mot festivalenes konsept og profil. Festivalene må hele tiden videreutvikles for å være attraktive for publikum, produsenter og våre samarbeidspartnere. Samarbeidet med SpareBank 1 SMN gir oss kraft til å løfte festivalene videre, og vi er veldig glade for det gode samarbeidet vi har hatt med banken i alle disse årene. Jeg opplever at vårt samarbeid passer som hånd i hanske til bankens slagord «-sammen får vi ting til å skje», avslutter Rustad.

Bærekraftspris

God økonomi er en forutsetning for å kunne investere i bærekraftig drift. Derfor har SpareBank 1 SMN i samarbeid med Trøndersk Matfestival etablert en bærekraftspris. Prisen går til den av utstillerne på festivalen som produserer lokalmat med base i Midt-Norge, og som klarer å kombinere økonomi og bærekraft aller best.

Aktuelt