2.png (10)
Trøndersk matfestival | 08.08.22

Skal dele ut 5000 grønnsaksposer i helga

Under sykkelrittet Arctic Race of Norway 13. og 14. august får publikum en smak av Trøndelag. Følgebilen som kjører før syklistene er nemlig full av grønnsaker fra Frosta.

- Dette blir så gøy og jeg gleder meg til å dele ut sunt godteri til store og små. I år feirer vi matregionen og samme helg som sykkelrittet arrangerer vi Trøndersk Matfestival – Et sted nær deg med nesten 300 matopplevelser over hele Trøndelag. Vi skal dele ut grønnsaksposene både i Namsos, Steinkjer, Levanger og Trondheim. Dette får vi til på grunn av en svært engasjert samarbeidspartner i SpareBank1 SMN gjennom mange år, de bidrar til å løfte matregionen og våre flinke produsenter, sier festivalleder Brit Melting for Trøndersk Matfestival – Et sted nær deg.

Se hva som skjer under Trøndersk Matfestival - Et sted nær deg her.

Utdelingen starter i Namsos lørdag under tredje etappe som går til Levanger, og fjerde etappe i Trondheim som går søndag. Med i karavanen som kjører i forkant av syklistene står folk fra både banken og festivalen klare til å dele ut grønnsakene som kommer fra RÅGO på Frosta.

- Vi leverer jo lokalmat til folket hver dag, men ikke på sykkelritt. Så det blir spennende å gjøre. Vi håper publikum blir fornøyde, sier Gustav Myraunet i RÅGO, som vant SpareBank1 SMN sin Bærekraftspris under åpningen av Trøndersk Matfestival.


Gustav Myraunet ved RÅGO på Frosta er klar for å spre knasende ferske grønnsaker i tusenvis i helga. 

 
- Når Arctic Race of Norway kommer til Trøndelag gleder vi oss til å vise oss fram fra vår beste side, og grønnsakene fra Frosta kan vi virkelig være stolte av. Dette blir en anledning for å lage de gode opplevelsene, for de store øyeblikkene, for den folkelige mobiliseringen og for den trønderske gjestfriheten, sier Hilde Sem Lykke, banksjef Samfunnsutbytte i SpareBank 1 SMN, som også er samarbeidspartner for Arctic Race of Norway.


Hilde Seem Lykke i SpareBank1 SMN

Et internasjonalt løft

Trøndersk Matfestival – Et sted nær deg ble “født” i 2020 da covid-19 satte en stopper for å samle store folkemengder i Trondheim sentrum. Det ble en stor suksess, og festivalen har valgt å fortsette med konseptet.

- For tredje året på rad inviterer vi nå til vår nye festival Trøndersk Matfestival – Et sted nær deg. Dette får vi til med et bredt samarbeid. Gjennom Arctic Race kan vi virkelig få et internasjonalt løft for sykkelrittet vises i mange kanaler internasjonalt. Vi håper publikum også tar seg tid til å bli med på noen av de nesten 300 aktivitetene denne helga utenfor sykkelløypa under Trøndersk Matfestival – Et sted nær deg, sier Melting.

Festivalleder Brit Melting for Trøndersk Matfestival.

Aktuelt