OI Bilde 6 Feb
Trøndersk matfestival | 01.03.23

Reitan + Oi! = sant

Reitan AS fortsetter som hovedsamarbeidspartner for alle tre festivalene til Oi! Trøndersk Mat og Drikke. Avtalen varer til 2024, med opsjon om ny avtale som forlenger samarbeidet til og med 2026.

- Oi! er avhengige av samarbeidspartnere som tenker like langsiktig som oss. Vi er derfor veldig glade for at REITAN viderefører engasjementet sitt i våre tre festivaler, sier daglig leder, Aslaug Rustad.

Både Britannia, Rema 1000 og E.C Dahls Eiendom, som alle er heleide av REITAN AS, er viktige aktører i samarbeidet med Oi!.

- E C Dahls Eiendom AS har som visjon «Alt Innenfor Elva». Vi har fokus på å skape en åpen og levende by. Derfor setter stor pris på samarbeidet med Bryggerifestivalen. Sammen med Trøndersk Matfestival bidrar Bryggerifestivalen til å skape liv og røre i Midtbyen gjennom presentasjon av lokalt håndverk i verdensklasse, sier Svein Erik Nordbotten, administrerende direktør i E.C. Dahls Eiendom.

Oi! ble etablert i 2005 for å arrangere festival under varemerket «Trøndersk Matfestival». Trøndersk Matfestival dekker hele regionen for lokalprodusert mat og drikke, og er omdømmearena og innovasjonsarena for å teste ut nye produkter og samarbeid mellom produsenter og serveringssted.

Reitan åpnet den første butikken i 1979, den het Rema 600. Rema spiller på de første bokstavene til «Reitan» og «mat». Tallet 600 handler om at butikken hadde 600 varer. Rema 600 ble til 1000 og Reitan utvidet til det vi kjenner i dag, Britannia, eiendom, retail og kapital.

- REMA 1000 vil for all framtid tilby lokalprodusert mat av høy kvalitet, produsert og solgt på en ansvarlig måte. Samarbeidet med Trøndersk Matfestival er i så måte meget fruktbart, sier Vidar Andersen, regiondirektør REMA 1000 Midt-Norge.

- Både i form av at våre dyktige fagfolk kan vise frem faget sitt gjennom ulike mat- og drikke kurs vi arrangerer under festivalen, og gjennom folkelivet på torget som vi alle tar del i under festivaldagene. Britannia Hotel er veldig glad for å kunne være en del av årets Matfestival og gleder oss til festivalstart, sier Ida Elisabeth Dønheim, REITAN AS og Britannia Academy.

Europas to ledende festivaler innen lokalprodusert mat og drikke arrangeres i Trondheim 3.-5. august 2023.

Aktuelt