650 1200 True True 1 95 Fileshare Filarkivroot Matfestivalen Bilder Frosta Grønnsaker Jpg
Opplevelser | 22.04.21

Norges største matfestival ser lyst på sommeren

150 utstillere er påmeldt Trøndersk Matfestival 29.-31.juli 2021. Festivalsjef Brit Melting tror det blir en drømmehelg i Trondheim med Bryggerifestival og Olavsfest samtidig.

Tekst: Silje Kolaas/Foto: Wil Lee-Wright

- Vi tror publikum lengter etter en festivalhelg i Trondheim, og vi tar smittevern og trygge omgivelser på alvor. Utstillere gleder seg til å møte publikum igjen. Vi har en god dialog med kommuneoverlegen i Trondheim, og har oppsatte møter fremover. Jeg tror det blir en drømmehelg i Trondheim med både Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen, samtidig med Olavsfest, sier festivalsjef Brit Melting.

Melting understreker at arrangøren, Oi! Trøndersk Mat og Drikke, har tatt høyde for restriksjoner i planleggingen med å gjøre arrangementene skalerbare slik at de er tilpasset koronasituasjonen på gjennomføringstidspunktet.

Prosjektleder Brit Melting melder om optimisme hos trønderske matprodusenter. 150 ulike utstillere er påmeldt Trøndersk Matfestival 29.-31.juli 2021. 

Kommuneoverlege Tove Røsstad i Trondheim sa til Adresseavisen tidligere denne uka at hun også er positiv til en mer normal sommer. Kommuneoverlege har et håp om en sommer der vi åpner igjen

Trondheim og Trøndelag er European Region of Gastronomy 2022

Som første region i landet har Trondheim og Trøndelag fått status som European Region of Gastronomy i 2022. Derfor er årets tema for Trøndersk Matfestival internasjonalisering. Utstillere har blitt utfordret til å presentere seg på engelsk.

Les mer: Hva er European Region of Gastronomy?

- I år er det en slags generalprøve før neste år. Da er Trondheim og Trøndelag European Region of Gastronomy og vi håper å få mange tilreisende som vil oppleve vår matregion. Da er det viktig at vi er “budd”. Vi må friske opp engelsken i måten vi presenterer oss på og er vertskap, sier Melting.

Les også: Reitan blir med på Trøndersk Matfestival - oppretter ny pris

I 2019 fikk 220 000 mennesker på Trøndersk Matfestival oppleve matregionen Trøndelag på sitt beste. Festivalen er i europatoppen både på størrelse og kvalitet, og en av de største trekkplastrene for tilreisende til Trøndelag. 

Les også: Vinnere av årets produkt 2020

Venter fortsatt på svar på kompenasjonsordningen

Fjorårets avlysning ga et tap på rundt tre millioner kroner. Oi! Trøndersk Mat og Drikke har søkt kompensasjonsmidler, men ikke fått svar.
- Først var det ingen ordninger å søke på. Det har vi jobbet mye med for å kommunisere godt inn til departementet. I slutten av januar sendte vi inn en søknad og venter fortsatt på svar. Mens vi venter på svar på den nasjonale ordningen, er vi så glade for å ha fått ekstra midler fra både Trondheim kommune og Trøndelag fylkeskommune for å komme oss over kneika. Det setter vi stor pris på, sier daglig leder Aslaug Rustad i Oi! Trøndersk Mat og Drikke.

Her er våre samarbeidspartnere

Har du et tips til oss? Send til silje@oimat.no

Aktuelt