program-2019.jpg (1)
Trøndersk matfestival | 04.07.19

Matnyttig festivalprogram

Årets festival blir større enn noen gang, både i antall utstillere og aktiviteter. Her er programmet – kort oppsummert.

Festivalen innledes torsdag 1. august med parade fra Bispegata ned Munkegata til festivalscenen på Torvet. Her står Are Sende Osen, førstemann ut av årets konferansierer, klar til å lose besøkende gjennom et variert og innholdsrikt sceneprogram. Fra scenen kåres årets beste produkter blant utstillerne. I tillegg blir det utdeling av Spesialitet-merket ved Matmerk og kåring av matfestivalens beste stand. Festivalkokk Lars Erik Vesterdal kokkelerer live på scenen. Her deler han sine beste tips til tilberedning med råvarer fra de ulike regionene. Charlotte Audestad står for musikalske innslag gjennom torsdagen. Artisten og låtskriveren fra musikkøya Hitra er et enormt teksttalent med munnrapp humor. 

Fredag går Gøril Forbord, Teknologidirektør i TrønderEnergi, inn i konferansierrollen mens sangeren Henrik Fuglem overtar mikrofonen. Vesterdal kokkelerer jevnt og trutt gjennom dagen, kun avbrutt av NM i røkt og gravet laks og ørret og Masterchef Junior.

Lørdag blir det nok et sceneskifte, med Marianne Meløy som konferansier og Martin Trana som festivalkokk. Og det blir musikalske innslag med Ihna og Paul Arne. 

Gjennom hele festivalen blir det barneaktiviteter, ungdomsaktiviteter og et spennende kursprogram for den som har lyst til å lære mer om mat og drikke. Og for den som ennå ikke er forsynt blir det After Market på Broen Bar, Scandic Nidelven hver kveld kl. 18.

Et steinkast unna Torvet, på uteområdet til Trondheim Katedralskole, byr Bryggerifestivalen på brygg og blues. Se eget program for bryggeriscenen. 

  

Årets konferansierer

Are Sende Osen - Torsdag 1. august 
Are Sende Osen er journalist, humorist og programleder. Kjent fra TV og radioprogrammet Are og Odin. Are er veldig interessert i mat. Han er en entusiastisk kokk og hobbygartner med fokus på spiselige vekster. Han er også litt for glad i ost. Og hvis du gir ham en kyllingvinge får du en venn for livet. Osen ser fram til å smake forskjellige råvarer fra rundt omkring i distriktet.
 
Gøril Forbord - Fredag 2. august
Gøril Forbord er til daglig Teknologidirektør i TrønderEnergi. Gøril ble nominert til Årets Kvinnelige Gründer i 2010, og vant «Technoports ung innovasjonspris» under Technoport Awards 2011. Med sin dyktighet og klokskap har hun ledet flere konferanser. I år er hun hyret inn som konferansier under Trøndersk Matfestival fredag 2.aug. Vi gleder oss.

Marianne Meløy - Lørdag 3. august
Marianne Meløy er skuespiller, dramatiker og skribent. Siden 1996 har hun vært tilknyttet Trøndelag Teater som skuespiller. Mange kjenner henne også som kåsør i NRK.  

Knut Albert Solem - Bryggerifestivalen
Knut Albert Solem blir årets konferansier på Bryggerifestivalen. Han er en av Norges mest markante og erfarne ølskribenter, og har blant annet utgitt bøkene «Norsk Øl» og «Norsk øl og bryggeriguide». På Bryggeriscenen møter du Solem i samtaler med utvalgte bryggerier. Hør om trender i bryggeriverden, nylanseringer, tradisjonsøl, sider, mjød, kaffe og mye mer.  

Årets musikere

Adrian Jørgensen - Torsdag 1. august
Det blir musikalsk innslag med Adrian Jørgensen  på festivalscenen torsdag. Sangeren fra Bindal er kjent fra umusikkonkurranser som X Factor og The Voice, samt Melodi Grand Prix 2019 med sangen «The Bubble».

Henrik Fuglem - Fredag 2. august
Henrik Fuglem kommer fra Selbu og er 19 år. Henrik er glad i bygda si, har vært aktiv i 4H og er en ivrig volleyballspiller. Henrik sin sangkarriere startet som 11-åring, da han var med og turnerte rundt i Norge med «the show must go on» (Queen), og året etter med «The trill of Mikael Jackson». Henrik har vært i finalen i Norske talenter (2014) og superfinalist i MGPj samme år. Her i Trondheim hørte vi han synge på Lerkendal under Supercup-finalen i 2016. Sist vinter kom han langt i The Voice Norge.

Ihna og Paul Arne - Lørdag 3. august
Ihna Nyborg er glad i sang, og har vært det siden hun var veldig liten. Ihna er oppvokst på et gårdsbruk i Mosvika, der hest ble hennes firbeinte lidenskap. Med sin vakre stemme, har hun opptrådt på scener i Trøndelag – både med band og som artist i musikal- og teaterforestillinger. Sammen med seg har hun mannen sin, Paul Arne Nyborg, på gitar.


Aktuelt