Marte%20Fikse%20Krystad%20og%20Cathrine%20Nilsen%20Britannia.png (1)
Opplevelser | 14.05.21

Kurs på Britannia under Trøndersk Matfestival

Trøndersk Matfestival byr på spennende kurs i Trondheims storstue Britannia Hotel. Her lærer du av de beste om hvordan du tar grillmaten til nye høyder, om trønderske bær og terter, hvordan du lager din favoritt-is, og ikke minst om trøndersk bryggekunst innen både akevitt og øl.

 Tekst: Mai Løvaas

Photo: Wil Lee-Wright

Under Trøndersk Matfestival 29-31.juli får du unike smaksopplevelser i møte med mat- og drikkeprodusenter fra hele Trøndelag. Britannia Hotel er en av festivalens samarbeidspartnere og kan by på kurs ledet av sine ansatte som er ledende innen sine fagområder.

Her kan du lese mer om Trøndersk Matfestival i Trondheim

For den som er glad i søtt byr konditorsjefen selv, Cathrine Nilsen, på et kurs om trønderske bær og terter, og konditor Marte Fikse Krystad rører opp kurset "Nyrørt is på trøndersk vis." Fikse vil med ismaskinen "Paco" lære deg hvordan du kan lage din egen favorittis. Med fløte fra Rørosmeieriet og trønderske bær, som jordbær og tindved, får du de gode smakene.

Akevittreise og alkoholfrie alternativer

I andre enden av spekteret byr kokk Øivind Tiller opp til tre store grillaftener med en amerikansk Traeger-grill som tar barbeque opp flere hakk. Selv har hat stått ute i kuldegrader i vinter og eksperimentert med porchetta, tomahawk, flat iron og tri tip.

Øivind Tiller byr også på kurs om trøndersk ølbrygging, hvor han serverer trønderske oster og Britannia-spekemat til. Og for den ostefrelste gir han et lynkurs i trønderske oster, og forteller om hvordan han selv har kjøpt sin egen geit som går og beiter på tunet ved Grindal Ysteri.

Øivind Tiller, frokostsjef på Britannia Hotel byr på flere kurs, henholdsvis om øl, ost og grilling.

Baren på Britannia Hotel har vunnet pris for Norges beste cocktailmeny, og barsjef Øyvind Lindgjerdet tar deg på en smaksreise gjennom nasjonal akevitthistorie, fra medisinsk urtebrygg, Olav Engelbrektsson, Linie Aquavit og trønderske nisjeakevitter.

Er du i det mer sprudlende humøret gir Henrik Dahl Jansen, fire ganger kåret til norgesmester som vinkelner og Britannia Hotels head sommelier, flere kurs om norsk og trøndersk sider, pluss et kurs for deg som vil ha en fullverdig alkoholfri drikkepakke basert på trønderske bær, frukter og grønnsaker.

Instavennlig bordpynt med Michelinstjerne

Staffasje er et helt nytt kurs; hvordan går de frem på Michelinrestauranten Speilsalen når de tryller fram tallerkener på de vakreste visuelle vis? Souschef Håvard Werkland viser deg hvordan.

En av de som sanker det som dekorerer tallerkenene på Speilsalen er Jim André Stene i Trøndelag Sankeri. Han tar med seg spirer, planter, blomster, røtter og urter fra Trøndelags ville natur og gir deg mange unike smaksopplevelser.

Thomas Borgan fra Kraft Bodega stiller opp med fisk og skalldyr fra den trønderske kysten, og her får du lære om tilberedning av det som havet i Trøndelag byr på, om det blir krabbe, kamskjell, blåskjell, fisk eller hva det blir kommer an på hva som blir fisket natta før.

 

Du vil ha mulighet til å smake på trøndersk sjømat på kursene til både Thomas Borgan og Håvard Werkland.

Bærekraft og matsvinn er viktige tema for Britannia Hotel og Trøndersk Matfestival, her kommer Rosalia Redondo Acosta fra Unge Kokker for å vise smarte, kreative og velsmakende måter å redusere matsvinn og gi overraskende kulinariske opplevelser.

Flere av kursene vil bli holdt på engelsk.

Disse kursene vil bli holdt på Britannia Hotel under Trøndersk Matfestival:


Nyrørt is på trøndersk vis, Marte Fikse Krystad, Britannia Hotel


Staffasje på Speilsalen, Håvard Wekland, Speilsalen Britannia Hotel


Mestermøte med norsk sider, Henrik Dahl Jansen, Britannia Hotel


Mat-vinn, Rosalia Redondo Acosta, Unge Kokker


Alkoholfri drikke og mat i kombinasjon, Henrik Dahl Jansen, Britannia Hotel


Fisk og skalldyr fra den trønderske kysten, Thomas Borgan, Kraft Bodega


Lær om livets vann – akevitt, Øyvind Lindgjerdet, Britannia Hotel


Grilling 2.0 – bli best på barbeque, Øivind Tiller, Britannia Hotel

Undervist på engelsk: Garnishing Michelin-plates


Trønderske oster og trøndersk øl, Øivind Tiller, Britannia Hotel

Undervist på engelsk: Fish and shellfish from the coast of Trøndelag


Trøndersk ølbryggekunst – fra korn til leskende drikk, Øivind Tiller, Britannia Hotel


Spiselige ville vekster i Trøndelag, Jim André Stene, Trøndelag Sankeri

Undervist på engelsk: Barbeque 2.0


Bær og terte med konditorsjefen, Cathrine Nilsen, Britannia Hotel

Undervist på engelsk: Masterclass: Norwegian Cider

Undervist på engelsk: Learn about Aquavit

Undervist på engelsk: Non-alcoholic drinks with foodSmittevernsregler vil bli ivaretatt, og kursene vil være eksklusive med få antall deltagere.


Her kan du melde deg på kurs.


Aktuelt