650 1200 True True 1 95 Fileshare Filarkivroot Nyheter 2021 Christopher Davidsen Festivalkokk Christopher På Havet Foto Silje Kolaas Png
Trøndersk matfestival | 17.06.21

Hardfør mester er årets festivalkokk

Akkurat som trønderske råvarer blir verdens beste i tøffe værforhold, har Christopher William Davidsen kjempet sine kamper for å bli en av verdens beste kokker.

Tekst: Silje Kolaas/Foto: Wil Lee-Wright og Silje Kolaas

- Jeg har gode minner fra middagsbordet hjemme når vi spiser middag sammen. Jeg fikk ansvar for å lage middag en gang i uken. Når jeg ser tilbake på det nå var det litt kjipt å lage mat hver torsdag, for jeg visste ikke hva jeg skulle lage. Far likte pannekaker og det var lett og gøy. Middagen skulle være klar i 4-5 tiden. Vi var fire søsken, så det ble mange pannekaker. Jeg ble en reser på pannekaker, smiler Christopher Davidsen. 

Davidsen er Head Chef ved Speilsalen, som nylig ble kåret til Norges beste restaurant. I februar 2020 den fikk sin første Michelinstjerne etter ti måneders drift. Christopher ble i 2015 gullvinner i Global Chef, som er det samme som VM i kokkekunst. De to påfølgende årene i vant han sølv i EM og han fikk sølv på Bocuse d´Or i Lyon 2017. Årets festivalkokk er en sann mester og en av verdens beste kokker. Men det så ikke alltid ut til at det skulle bli slik. 

Kontrasten fra pannekakemiddag med familien og Michelinstjernerestaurant - til de første seks årene i Christopher sitt liv er store. De var preget av rus, beredskapshjem og barnevern. Han flyttet 19 ganger før han endte opp i fosterhjemmet utenfor Stavanger og det som i dag er hans familie.

Aktuelt