TENKE%20STORT%20PRISEN%20FOTO%20WIL%20LEE-WRIGHT_1200x650.jpg (1)
Trøndersk matfestival | 29.07.21

Får pris for å tenke stort

Ingrid Romstad ved Romstad Gård i Ørland og Orkanger ble tildelt en helt ny pris under åpningen av Trøndersk Matfestival torsdag. Tenke Stort-prisen.

Tekst: Silje Kolaas/Foto: Wil Lee-Wright

Prisen går til en av utstillerne på festivalen som tør å være ambisiøs, som er folkelig og dyktig. Kriteriene er inspirert av verdiene som REITAN-konsernet er bygget på. REITAN gikk inn som hovedsamarbeidspartner for Trøndersk Matfestival i år. Romstad gård viser seg å fylle alle kriteriene. 

Les Reitan blir med på Trøndersk Matfestival, skal dele ut ny pris. 

- Vi har jo som kjent en eier i REITAN som liker at folk som tenker stort. Det er bare en betingelse, det er at når vi gjør feil, må vi gjøre det i full fart, sier regiondirektør Vidar Andersen i REMA 1000 Midt-Norge, som sammen med direktør Mikael Forselius delte ut prisen under åpningen i Britannia Hall. 

Les mer om åpningen av Trøndersk Matfestival: Svaret på de store spørsmålene er Trøndelag og mat. 

REITANs verdigrunnlag:

1. Vi rendyrker forretningsideen

2. Høy forretningsmoral

3. Vi skal være gjeldfri

4. Vi skaper vinnerkultur

5. Vi tenker positivt 

6. Vi snakker med hverandre og ikke om hverandre

7. Kunden er vår øverste sjef

8. Vi skal ha det morsomt og lønnsomt

Romstad Gård AS og Romstad Gård Orkanger er to familiebedrifter drevet av mor og sønn. Oppstarten i Bjugn var i 1995 og i Orkanger i 2004. På Orkanger er det hovedsakelig geleproduksjon. De fleste av råvarene blir høstet på gården i Ørland, mens produksjonen foregår på Orkanger. 

- Jeg er så glad og veldig rørt. Vi produserer sennepssaus, ramsløkmajones, ramsløkpure og andre ting på Orkanger, mens i Bjugn produserer vi smør, ost, bakervarer, siruper, urter til krydder, m.m. Vi har en gårdsbutikk med egenproduserte produkt samt masse produkt fra lokale og norske produsenter. I tillegg selger vi oster og andre produkt fra hele Europa. Gjerne prisbelønte oster. Vi er bakeri, destilleri og meieri. Begge bedriftene er EFTA-godkjent. Hva angår destilleriet, så utvinner vi olje fra råstoff og lager gele av den utvinnende oljen. Kan ikke få bedre kvalitet på geléen. Ren vare, sier en stolt Ingrid Romstad, som sier hennes mann Jørund, sønnen Knut Tore, hans kone Kanokon og datter Emilie samt Ingrids egen datter Elin og barnebarnet Even utgjør arbeidslaget og eierne i "Romstad Gård". 

- Forretningsideen til Romstad Gård er å gjøre god mat bedre. Bedriften er opptatt av å holde seg oppdatert. Det er en solid familiebedrift gjennom mange generasjoner, som er sterke på innovasjon, de har solid økonomi og høye ambisjoner, sier hotelldirektør Mikael Forselius. 

Premien er en leveranseavtale med REMA 1000 og Britannia, en diplom. En utstillingsplass hos E.C.Dahls Eiendom i byen og et besøk hos Norsk Kylling.

Her finner du Romstad Gård sin hjemmeside. 

Aktuelt