Erna%20Solberg%20foto%20Eirin%20Larsen.png (1)
Trøndersk matfestival | 26.07.21

Erna Solberg besøker Trøndersk Matfestival

I sin nyttårstale i 2019 sa statsminister Erna Solberg at vi trenger flere som kokk Christopher W. Davidsen. Han er festivalkokk for Trøndersk Matfestival, og fredag 30. juli skal de lage mat sammen i Trondheim.

Tekst: Silje Kolaas/Foto: Eirin Larsen

I tillegg vil statsministeren besøke noen av de 130 mat- og drikkeprodusentene på området og Bryggerifestivalen i Trondheim som arrangeres samtidig på Torvet i Trondheim.

Regjeringen ønsker å sette Norge på det internasjonale matkartet ved hjelp av rene råvarer, trygg og unik smak og bærekraft.

Les om regjeringens strategi for Matnasjonen Norge her. 

Trøndersk Matfestival er en av Europas største matfestivaler i sitt slag, og festivalsjefen er glad for at statsministeren tar turen til matregionen og besøker festivalen. 

- Det kommer 130 utstillere i gatene i hjertet av Trondheim 29.-31.juli. Her får vi visst frem hvilket mangfold av råvarer og produkter regionen har - fra hav til fjell. Råvarer og produkter i verdensklasse. Vi er så stolte av de som produserer, foredler og serverer den fantastiske maten og drikken i vår region, og vi ønsker Statsministeren hjertelig velkommen til å treffe noen av dem på Trøndersk Matfestival, sier festivalsjef Brit Melting for Trøndersk Matfestival. 

Her kan du lese mer om årets festival

Festivalkokk Christopher W. Davidsen er Head Chef ved Speilsalen, som nylig ble kåret til Norges beste restaurant. I februar 2020 den fikk sin første Michelinstjerne etter ti måneders drift. Christopher ble i 2015 gullvinner i Global Chef, som er det samme som VM i kokkekunst. De to påfølgende årene i vant han sølv i EM og han fikk sølv på Bocuse d´Or i Lyon 2017. Davidsen har også vært åpen om sin oppvekst med med en rusavhengig mor. Hans historie traff statsministerens hjerte og i sin nyttårstale i 2019 sa hun følgende:

Christopher Davidsen vant sølv i verdensmesterskapet for kokker. Hans mor var narkoman. Seks år gammel var det han som skiftet bleier på lillesøster. Vi har mange slike suksesshistorier. Vi må skape enda flere». 

Fredag 30. juli møtes de på Britannia for å lage mat sammen i Speilsalen. Les portrettet: Hardfør mester er årets festivalkokk

Årets festivalkokk er Head Chef Christopher W. Davidsen ved Speilsalen på Britannia. Han har en spesiell historie som statsminister Erna Solberg har latt seg berøre av. 

NHO-leder på plass under åpningen torsdag

Trøndersk Matfestival åpner sitt utendørs marked og uteservering torsdag 29.juli og festivalen varer til lørdag 31.juli. Åpningstidene på markedet er fra kl. 11.00 alle tre dagene, og det er åpent til kl. 19.00 (stenger kl.17.30 lørdag). Det blir trygt og stemningsfullt å gå i gatene på markedet i hjertet av Trondheim, med vertskap som tar deg i mot med god informasjon, om både utstillerne og gode smitteverntiltak.

Trøndersk Matfestival er som alt annet påvirket av den pågående pandemien. Det blir derfor ikke åpning torsdag som vanlig, men i et arrangement inne på Britannia. NHO-leder Ole Erik Almlid vil markere starten på årets salg av trøndersk mat og drikke. Der blir også vinnere av Årets Produkt offentliggjort.

Selve åpningsarrangementet foregår inne på Britannia Hotel. På grunn av pandemien blir det uten publikum. Men til neste år kan vi se frem mot en spektakulær åpning med publikum tilstede.

Vinnere av Årets Produkt og kurs for publikum

Under åpningen 29.juli kl.11.00 blir det offentliggjøring av flere prisvinnere. Følg med på vår Facebookside og hjemmeside. Ønsker publikum å delta på kurs er det hele 18 å velge i.

Her kan du melde deg på kurs https://www.matriketmidt.no/tronderskmatfestival/kurs/

Tips oss gjerne om gode saker fra vår matregion!

silje@oimat.no

Aktuelt