Trøndersk Matfestival
Bryggerifestivalen
Prosjekter
Oi!
Leter du etter en matprodusent eller et produkt? Her kan du finne det.
Bli med på et praktisk og lærerikt kurs om urban dyrking med fokus på vannbaserte dyrkingsteknikker. Lær de grunnleggende prinsippene for vanndyrking, og få praktisk erfaring med å dyrke bladgrønnsaker fra frø av reddik, kål, agurk, brokkoli og sennep. Oppdag hvordan to tusen år gamle metoder som Babylons hengende hager, kinesiske rismarker og aztekernes chinampas har inspirert dagens moderne teknologi. Utforsk nye smaker og få inspirasjon til hva bladgrønnsaker kan brukes til. Kurset legger stor vekt på hands-on aktiviteter, hvor du får muligheten til å så og ta med deg bladgrønnsakene hjem, og få tips til hvordan du kan ta vare på dem hjemme. The Farm Society er en råvareprodusent med et utradisjonelt gårdsbruk øverst på Nyhavna i Trondheim. De produserer bladgrønnsaker og urter som brukes av serveringssteder over hele landet. De dyrker i treflis fra norsk gran og bruker ingen plantevernmidler.
mai
20
tir.
10:00 - 18:00
Mer mat fra Trøndelag inn i det offentlige måltidet! Offentlige måltider er mer enn mat på et fat – de er viktige verktøy for å fremme helse, ta vare på klimaet, styrke beredskapen og skape lokal verdiskaping. Med sin store innkjøpsmakt har det offentlige et ansvar og en mulighet til å gjøre en forskjell.
22
tor.
17:00 - 20:00
Bli med Jim-André Stene fra Trøndelag Sankeri på en kunnskapsrik tur i marka! Smak, lukt og lær om hvilke arter og vekster som finnes på våren og hvordan du kan bruke dem til å lage nydelige retter hjemme.
juni
5
08:00 - 10:30
Velkommen til frokostmøte om rekruttering til matbransjen torsdag 5.juni fra 0800-1030!
28
ons.
19:00 - 20:30
Lokalmat handler om ekte historier, akkurat som TikTok. Foredragsholder Amanda lærer deg hva som funker og hvordan du enkelt kommer i gang.
31
lør.
13:00 - 16:00
Hos Bårdshaug Herregård får du vakre, historiske rammer rundt ditt besøk. Sov, spis og drikk godt.