53897182795 617Bc772a9 K

Sceneområdet

Nytt i 2025 er et eget Sceneområde i Munkegata. Her vil det foregå spennende kurs og smakfull kokkelering gjennom alle tre festivaldagene.

Her kan du sette deg ned å nye maten fra de fantastiske utstillerne eller bare hvile beina litt mens du ser på det som foregår på scenen. Noen av innslagene vil også dele ut smaksprøver til publikum, så her kan det være lurt å henge.

Fredag 1. august vil hele programmet bestå av fisk og sjømat. Festivalkokk og Årets kokk-kandidat, Eli Anne Sundset, vil lede showet denne dagen som programleder og får med seg mange spennende kokker opp på scenen.

Torsdag 31. juli

12.00 Fem raske retter fra én kokt potet
Potetbua: Mer trøndersk mat i offentlige måltid  
Bli med på en smaksrik reise der den kokte poteten får hovedrollen i fem deilige, sunne og bærekraftige retter – perfekte for både hverdag og storkjøkken. Smaksprøver og kunnskap serveres. 

12.45 NM-kvalifisering i potetskrelling
Sør-Trøndelag Bygdekvinnelag
Er du en racer med potetskrelleren? Skrell så mye du kan på to minutter og kjemp om en plass i NM-finalen i oktober. Vinneren av kvalifiseringen får også en hemmelig premie. 

14.00 Kjøkkenhagen i egen matberedskap
Eivind Gullvik Frøiland , Voll gård og Ingrid Berg Selfjord, Bybonden
Hva, hvorfor og hvordan kan du starte jobben med å etablere en kjøkkenhage og hvordan du kan bygge kunnskap som kan inngå i ditt beredskapslager? Du trenger ikke veldig mye plass eller fryktelig mange ting, men du trenger kunnskap! 

15.15 Sofaprat om Bærekraftsprisen
SpareBank 1 SMN og Rørosmeieriet
Hva betyr det å vinne Bærekraftsprisen – og hva kreves egentlig for å få den? Møt fjorårets vinner i sofapraten under Oi! Fest og få konkrete tips til bærekraftig matvei! 

16.30 Kåring av Årets Stand
En jury har brukt første festivaldag på å besøke alle de fantastiske regionsteltene og enkelturstillerne, men hvem har levert den beste og mest gjennomførte standen?

Fredag 1. august

12.00 Sjømatdag med Festivalkokken
Festivalkokk og kandidat til Årets kokk, Eli Anne Sundset, styrer sceneshowet en hel dag med fokus på sjømat, spennende smaker og fantastisk kokkekunst. 

12.15 Mystery box kokkelering
Fredrik Totland, Søstrene Karlsen
Hva klarer kokken Fredrik Totland å koke sammen ved hjelp av en kasse med ingredienser som han ikke har sett på forhånd? 

13.15 Kokkekamp
Ingrid Aas og Kristoffer Eggan, Kombo
To kokker – samme ingredienser, hvem lager den beste retten under tidspress? En jury plukket fra publikum smaker og bestemmer vinneren. 

14.15 Spis mer fisk!
Thorvald Nørsett, Skjolden Hotel
Fisk er blant Norges aller viktigste råvarer, i tillegg er det sunt og kjempegodt! Thorvald viser deg enkle måter å tilberede gode fiskemåltider i en travel hverdag. 

15.15 Fisken som hverdagsmat
Norcod og Rune Sandø
Kokk Rune Sandø viser oss hvordan han lager den perfekte hverdagsretten med snow cod fra Norcod. Det ikke trenger å være komplisert eller tidkrevende å lage fisk til middag.

16.15 Én råvare – tre smaker
Håkon Solbakk, Speilsalen
Håkon Solbakk blir testet i å lage tre forskjellige retter av samme råvare. En jury blir plukket fra publikum for å bedømme rettene og bestemme hvilken som er den beste. 

17.15 Smakebit til Årets kokk
Eli Anne Sundset og commis Ivar Follinglo Moe
Det skal mye øving til for å delta i Årets kokk, Eli Anne og Ivar viser oss sine fantastiske ferdigheter og hva de har lært i opptrappingen til Norges tøffeste kokkekonkurranse.

Lørdag 2. august

11.30 Kåring av Årets Oi!-rett
Publikum har stemt frem sin favoritt Oi!-rett gjennom festivalen. Stemmene har blitt talt opp og resultatet er klart – dette er Årets Oi!-rett! 

12.15 Sodd vs. Småmat – Hvem tar seieren?
Stiftelsen Norsk Mat
Begge disse tradisjonsrike rettene, Festsodd fra Trøndelag og Småmat fra Hallingdal, har en beskyttet betegnelse. Nå skal fylkespolitikerne blindtestes på disse delikatessene for å avgjøre hvilken som er best. Bli med på dette smakfulle oppgjøret! 

13.30 Torsk til hverdag og fest
Norcod og Rune Sandø
Kokk Rune Sandø viser oss de beste metodene for å tilberede snow cod, slik at du kan lage fantastiske retter både til hverdag og fest! 

15.00 Norsk smak i glasset
Stiftelsen Norsk Mat
Sider frå Hardanger har Beskyttet Betegnelse – Norges svar på Champagne. Bli med på en spennende reise inn i siderens verden med siderprodusent Arita Åkre fra Åkre gård og sommelier Henrik Dahl Jahnsen fra Tollbua.

Samarbeidspartnere