53895289694 F95ac7d210 K

Program 2025

Program Trøndersk Matfestival 2025

ÅPNINGSTIDER 

Torsdag 31. juli kl 11-19

Fredag 1. august kl 11-19

Lørdag 2. august kl 11-17.30

Fredag 1. august

Brewers Brunch

For første gang kan du nyte et bedre måltid fra vår 2-etasjes Lounge!

Bli med på en unik matopplevelse hvor lokalmat og brygg kombineres i en 3-retters meny. Tollbua står bak all kokkeleringen for anledningen, og vi plukker ut brygg som passer til rettene.

⏰12.00📍Lounge, Bryggerifestivalen

UTSOLGT – Ledig lørdag

Sjømatdag med Festivalkokken

Festivalkokk og kandidat til Årets kokk, Eli Anne Sundset, styrer sceneshowet en hel dag med fokus på sjømat, spennende smaker og fantastisk kokkekunst.

⏰12.00📍Sceneområdet, Munkegata

Ekstra dato: Fra Santiago de Compostela til Nidaros

Velkommen til en lunsjopplevelse utenom det vanlige – der smak, histore og fellesskap møtes rundt et langbord ved Nidelven. Thomas Borgan og Reneé Fagerhøi tar dere med på en kulinarisk og sanselig reise langs Europas viktigste pilegrimsleder!

⏰13.00📍Nidaros Pilegrimsgård

Les mer og finn billetter

Kurs: Kunsten bak god Akevitt

Akevitt har lange tradisjoner i Trøndelag som strekker seg tilbake i flere hundre år. Svein Berfjord fra Inderøy Brenneri og Ulrik Bjerkeli fra ØX Bryggeripub og Destilleri bringer videre den lange og stolte tradisjonen med akevittproduksjon i Trondheim.

⏰12.00📍ØX Tap Room

Les mer og finn billetter

Mystery box kokkelering

Fredrik Totland, Søstrene Karlsen
Hva klarer kokken Fredrik Totland å koke sammen ved hjelp av en kasse med ingredienser som han ikke har sett på forhånd?

⏰12.15📍Sceneområdet, Munkegata

Kurs: Våre besteforeldres kjøkken

Hvordan tok besteforeldrene våre vare på maten – og hva kan vi lære av det i dag? I en tid hvor bærekraft og beredskap er viktigere enn noensinne, inviterer vi deg med på et kurs som tar deg tilbake til røttene.

⏰13.00📍Nasjonalforeningen for folkehelsen

Les mer og finn billetter

Kokkekamp

Ingrid Aas og Kristoffer Eggan, Kombo
To kokker – samme ingredienser, hvem lager den beste retten under tidspress? En jury plukket fra publikum smaker og bestemmer vinneren.

⏰13.15📍Sceneområdet, Munkegata

Kurs: Vår mat er vår medisin (glutenfritt)

Bli med på en reise som vil gjøre hverdagen lettere for et liv med cøliaki. 'Cøliakikokken' gir grunnleggende tips og råd for å lykkes med glutenfri bakst – både til hverdag og fest!

⏰14.00📍ØX Tap Room

Les mer og finn billetter

Spis mer fisk!

Thorvald Nørsett, Skjolden Hotel
Fisk er blant Norges aller viktigste råvarer, i tillegg er det sunt og kjempegodt! Thorvald viser deg enkle måter å tilberede gode fiskemåltider i en travel hverdag.

⏰14.15📍Sceneområdet, Munkegata

Guidet Matløype med smaksprøver

Bli med vår kunnskapsrike guide, Gunn Solberg, på en inspirerende matvandring. Her får du møte produsentene, høre historiene og selvfølgelig smake!

Vi skal innom: Dalpro, Rørosmeieriet, Romstad Gård, Rørvik Fisk og LiVERTEN.

⏰15.00📍Festivalområdet

Les mer og finn billetter

Fisken som hverdagsmat

Norcod og Rune Sandø 
Kokk Rune Sandø viser oss hvordan han lager den perfekte hverdagsretten med snow cod fra Norcod. Det ikke trenger å være komplisert eller tidkrevende å lage digg fisk til middag!

⏰15.15📍Sceneområdet, Munkegata

Kurs: Fruktdestillat med ØX

Destillerimester Ulrik fra ØX forteller om hvordan fruktdestillat lages, hva som gjør dem så spesielle og vise fram noen smaker, alt fra 100% norske råvarer produsert i Trondheim. Det blir smaking av ulike typer frukt, både fatlagrede og blanke.

⏰16.00📍ØX Tap Room

Les mer og finn billetter

Én råvare – tre smaker

Håkon Solbakk blir testet i å lage tre forskjellige retter av samme råvare. En jury blir plukket fra publikum for å bedømme rettene og bestemme hvilken som er den beste.

⏰16.15📍Sceneområdet, Munkegata

Guidet Matløype med smaksprøver (20-årsgrense)

Bli med vår kunnskapsrike guide, Gunn Solberg, på en inspirerende matvandring. Her får du møte produsentene, høre historiene og selvfølgelig smake!

Vi skal innom: Orkladal ysteri, Fjellmandel fra Oppdal, Hognabrygg, Frostachips og Berg Gård/Inderøy Brenneri

⏰17.00📍Festivalområdet

Les mer og finn billetter

Smakebit til Årets kokk

Eli Anne Sundset og commis Ivar Follinglo Moe
Det skal mye øving til for å delta i Årets kokk, Eli Anne og Ivar viser oss sine fantastiske ferdigheter og hva de har lært i opptrappingen til Norges tøffeste kokkekonkurranse.

⏰17.15📍Sceneområdet, Munkegata

Lørdag 2. august

Kåring av Årets Oi!-rett

Publikum har stemt frem sin favoritt Oi!-rett gjennom festivalen. Stemmene har blitt talt opp og resultatet er klart – dette er Årets Oi!-rett!

⏰11.30📍Sceneområdet, Munkegata

Brewers Brunch

For første gang kan du nyte et bedre måltid fra vår 2-etasjes Lounge!

Bli med på en unik matopplevelse hvor lokalmat og brygg kombineres i en 3-retters meny. Tollbua står bak all kokkeleringen for anledningen, og vi plukker ut brygg som passer til rettene.

⏰12.00📍Lounge, Bryggerifestivalen

Les mer og finn billetter

Sodd vs. Småmat – Hvem tar seieren?

Stiftelsen Norsk Mat
Begge disse tradisjonsrike rettene, Festsodd fra Trøndelag og Småmat fra Hallingdal, har en beskyttet betegnelse. Nå skal fylkespolitikerne blindtestes på disse delikatessene for å avgjøre hvilken som er best. Bli med på dette smakfulle oppgjøret!

⏰12.15📍Sceneområdet, Munkegata

Guidet Matløype med smaksprøver

Bli med vår kunnskapsrike guide, Gunn Solberg, på en inspirerende matvandring. Her får du møte produsentene, høre historiene og selvfølgelig smake!

Vi skal innom: Garnvik, Rørosmeieriet, Rørosrein, Orkladal ysteri og Fjellmandel fra Oppdal

⏰13.00📍Festivalområdet

Les mer og finn billetter

Torsk til hverdag og fest

Norcod og Rune Sandø
Kokk Rune Sandø viser oss de beste metodene for å tilberede snow cod, slik at du kan lage fantastiske retter både til hverdag og fest!

⏰13.30📍Sceneområdet, Munkegata

Kurs: Smaker og Historier fra Whiskykatedral i Storhavet

På dette kurset vil du få høre litt av historien om norsk whisky - hvor og hvordan den lages, og hva som gjør den spesielt god. Du vil forstå hvordan verdens enkleste oppskrift - vann, gjær, og maltet bygg - kan resultere i spritverdenens mest komplekse og mangefasetterte drikk.

⏰14.00📍ØX Tap Room

Les mer og finn billetter

Norsk smak i glasset

Stiftelsen Norsk Mat
Sider frå Hardanger har Beskyttet Betegnelse – Norges svar på Champagne. Bli med på en spennende reise inn i siderens verden med siderprodusent Arita Åkre fra Åkre gård og sommelier Henrik Dahl Jahnsen fra Tollbua.

⏰15.00📍Sceneområdet, Munkegata

Kurs: Gin fra Havgapet

Gin? Den drikker man vel bare sammen med tonic, eller i en fancy cocktail? Nei, på dette kurset med Myken Destilleri vil du få høre om måter å drikke gin på som du helt sikkert ikke har prøvd før!

⏰16.00📍ØX Tap Room

Les mer og finn billetter

Samarbeidspartnere