Trøndersk Matfestival
Bryggerifestivalen
Prosjekter
Oi!
Leter du etter en matprodusent eller et produkt? Her kan du finne det.
For første gang kan du nyte et bedre måltid fra vår 2-etasjes Lounge!
Bli med på en unik matopplevelse hvor lokalmat og brygg kombineres i en 3-retters meny. Tollbua står bak all kokkeleringen for anledningen, og vi plukker ut brygg som passer til rettene.
⏰12.00📍Lounge, Bryggerifestivalen
Festivalkokk og kandidat til Årets kokk, Eli Anne Sundset, styrer sceneshowet en hel dag med fokus på sjømat, spennende smaker og fantastisk kokkekunst.
⏰12.00📍Sceneområdet, Munkegata
Velkommen til en lunsjopplevelse utenom det vanlige – der smak, histore og fellesskap møtes rundt et langbord ved Nidelven. Thomas Borgan og Reneé Fagerhøi tar dere med på en kulinarisk og sanselig reise langs Europas viktigste pilegrimsleder!
⏰13.00📍Nidaros Pilegrimsgård
Akevitt har lange tradisjoner i Trøndelag som strekker seg tilbake i flere hundre år. Svein Berfjord fra Inderøy Brenneri og Ulrik Bjerkeli fra ØX Bryggeripub og Destilleri bringer videre den lange og stolte tradisjonen med akevittproduksjon i Trondheim.
⏰12.00📍ØX Tap Room
Fredrik Totland, Søstrene Karlsen Hva klarer kokken Fredrik Totland å koke sammen ved hjelp av en kasse med ingredienser som han ikke har sett på forhånd?
⏰12.15📍Sceneområdet, Munkegata
Hvordan tok besteforeldrene våre vare på maten – og hva kan vi lære av det i dag? I en tid hvor bærekraft og beredskap er viktigere enn noensinne, inviterer vi deg med på et kurs som tar deg tilbake til røttene.
⏰13.00📍Nasjonalforeningen for folkehelsen
Ingrid Aas og Kristoffer Eggan, Kombo To kokker – samme ingredienser, hvem lager den beste retten under tidspress? En jury plukket fra publikum smaker og bestemmer vinneren.
⏰13.15📍Sceneområdet, Munkegata
Bli med på en reise som vil gjøre hverdagen lettere for et liv med cøliaki. 'Cøliakikokken' gir grunnleggende tips og råd for å lykkes med glutenfri bakst – både til hverdag og fest!
⏰14.00📍ØX Tap Room
Thorvald Nørsett, Skjolden Hotel Fisk er blant Norges aller viktigste råvarer, i tillegg er det sunt og kjempegodt! Thorvald viser deg enkle måter å tilberede gode fiskemåltider i en travel hverdag.
⏰14.15📍Sceneområdet, Munkegata
Bli med vår kunnskapsrike guide, Gunn Solberg, på en inspirerende matvandring. Her får du møte produsentene, høre historiene og selvfølgelig smake!
Vi skal innom: Dalpro, Rørosmeieriet, Romstad Gård, Rørvik Fisk og LiVERTEN.
⏰15.00📍Festivalområdet
Norcod og Rune Sandø Kokk Rune Sandø viser oss hvordan han lager den perfekte hverdagsretten med snow cod fra Norcod. Det ikke trenger å være komplisert eller tidkrevende å lage digg fisk til middag!
⏰15.15📍Sceneområdet, Munkegata
Destillerimester Ulrik fra ØX forteller om hvordan fruktdestillat lages, hva som gjør dem så spesielle og vise fram noen smaker, alt fra 100% norske råvarer produsert i Trondheim. Det blir smaking av ulike typer frukt, både fatlagrede og blanke.
⏰16.00📍ØX Tap Room
Håkon Solbakk blir testet i å lage tre forskjellige retter av samme råvare. En jury blir plukket fra publikum for å bedømme rettene og bestemme hvilken som er den beste.
⏰16.15📍Sceneområdet, Munkegata
Vi skal innom: Orkladal ysteri, Fjellmandel fra Oppdal, Hognabrygg, Frostachips og Berg Gård/Inderøy Brenneri
⏰17.00📍Festivalområdet
Eli Anne Sundset og commis Ivar Follinglo Moe Det skal mye øving til for å delta i Årets kokk, Eli Anne og Ivar viser oss sine fantastiske ferdigheter og hva de har lært i opptrappingen til Norges tøffeste kokkekonkurranse.
⏰17.15📍Sceneområdet, Munkegata
Publikum har stemt frem sin favoritt Oi!-rett gjennom festivalen. Stemmene har blitt talt opp og resultatet er klart – dette er Årets Oi!-rett!
⏰11.30📍Sceneområdet, Munkegata
Stiftelsen Norsk Mat Begge disse tradisjonsrike rettene, Festsodd fra Trøndelag og Småmat fra Hallingdal, har en beskyttet betegnelse. Nå skal fylkespolitikerne blindtestes på disse delikatessene for å avgjøre hvilken som er best. Bli med på dette smakfulle oppgjøret!
Vi skal innom: Garnvik, Rørosmeieriet, Rørosrein, Orkladal ysteri og Fjellmandel fra Oppdal
⏰13.00📍Festivalområdet
Norcod og Rune Sandø Kokk Rune Sandø viser oss de beste metodene for å tilberede snow cod, slik at du kan lage fantastiske retter både til hverdag og fest!
⏰13.30📍Sceneområdet, Munkegata
På dette kurset vil du få høre litt av historien om norsk whisky - hvor og hvordan den lages, og hva som gjør den spesielt god. Du vil forstå hvordan verdens enkleste oppskrift - vann, gjær, og maltet bygg - kan resultere i spritverdenens mest komplekse og mangefasetterte drikk.
Stiftelsen Norsk Mat Sider frå Hardanger har Beskyttet Betegnelse – Norges svar på Champagne. Bli med på en spennende reise inn i siderens verden med siderprodusent Arita Åkre fra Åkre gård og sommelier Henrik Dahl Jahnsen fra Tollbua.
⏰15.00📍Sceneområdet, Munkegata
Gin? Den drikker man vel bare sammen med tonic, eller i en fancy cocktail? Nei, på dette kurset med Myken Destilleri vil du få høre om måter å drikke gin på som du helt sikkert ikke har prøvd før!