Trøndersk Matfestival
Bryggerifestivalen
Prosjekter
Oi!
Leter du etter en matprodusent eller et produkt? Her kan du finne det.
Bli med på den aller første Brewers Brunch hvor du får servert god mat og drikke i hyggelige omgivelser. Det blir tre matserveringer fra våre festivalrestauranter, med tilhørende drikke fra baren. Ikke gå glipp av en unik smaksopplevelse du kun får på Bryggerifestivalen.
⏰12.00📍Bryggerifestivalen
Bli med på en uforglemmelig aften med Håvard Werkland, som er på sin reise mot Bocuse d'Or i Lyon. Lørdag 3. august presenterer han en eksklusiv 4-retters middag.
⏰17.30📍Herresalen, Erkebispegården
En Oi!-rett er en liten rett som lar deg få en smakebit på hva de forskjellige utstillerne og/eller deres region har å tilby av matskatter.
Utstillerne som tilbyr Oi!-retter, vil ha egen merking og alle rettene koster 50kr.
Det blir selvfølgelig en premiering av årets beste Oi!-rett, som DU kan være med på å stemme frem.
På Barnas Matfestival kan du kjenne, smake, prøve, lage og klemme deg til mer kunnskap om prosessen fra hav og jord til bord - og tilbake til hav og i jord igjen. Her har du en oversikt over alle aktivitetene, som også er gratis.
Under våre festivaldager 1-3 august 2024 kan du ta del i unike matopplevelser på dagtid og kveldstid. Les mer om hvert arrangement og kjøp billetter her. OBS. begrenset antall billetter.
Vi har nærmere 170 utstillere som kommer til Trondheim i dagene 1.-3. august. Her kan du lese mer om hver enkelt område og klikke deg videre for å se hvilke enkeltutstillere du kan besøke under festivalen.
Kl. 10:30 Oi! Matseminar 2024/Scandic NidelvenVi inviterer til matfaglig seminar 31. juli, hvor vi skal diskutere velkommen til Oi! Matseminar 2024, hvor vi skal diskutere dyrevelferd, Beskytta Betegnelser, matskatter og beredskap. Tema er Oi! Matseminar
Kl. 17:30 Bryggeripolitisk seminar/E.C. Dahls Pub og Kjøkken Bryggerifestivalen sammen med NHO Trøndelag og Bryggeriforeningen (BROD) inviterer til Bryggeripolitisk seminar kl 17.30-19.30 (mer info kommer)
Årets viktigste seminar om den fantastiske matregionen Trøndelag, nye signeringer av Trøndersk Matmanifest og kåringer av Årets Produkt.
⏰10.30 📍Scandic Nidelven
Chef's Dinner er et av de store høydepunktene under Trøndersk Matfestival. Vi har fått med oss stjernekokk Christopher Davidsen for å gi dere en eventyrlig kveld med fantastisk mat, godt drikke og livlig festivalatmosfære med live musikk, show og dansing. Årets middag vil bli en kulinarisk fest du sent vil glemme!
⏰19.00 📍Tollbua
Vi ser frem til å samles ved Ravnkloa under åpningsseremonien for Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen.
⏰10.45📍Ravnkloa
Bli med på en historisk omvisning inne i Trondheims kongelige residens, Stiftsgården, etterfulgt av en deilig lunsj i Stiftsgårdparken, laget av fantastiske kokkeparet Reneé Fagerhøi og Thomas Borgan
⏰11.00📍Stiftsgården
Bli med Frøyværing Ellen Johansen på et dypdykk i tang og tarenes verden. For, ingenting smaker mer av kyst, sjø, bølger, sol og salt enn tang og tare!
⏰12.00📍Jonathan Grill, Britannia Hotel
Festivalkokkene Eli Anne Sundset og Fredrik Totland skaper matmagi med de beste råvarene og produktene fra de 14 regionene som har stand.
Dagens regioner: Røros, Fosen, Trondheims Matperler, Mett i Gauldaln og Smak og opplev Melhus
⏰13.00-17.00📍Munkegata ved Erling Skakkesgate, nord for telt C.
⏰13.30📍Utenfor Vår Frues Kirke
⏰15.30📍Utenfor Vår Frues Kirke
Er du nysgjerrig på hvordan en ekte, prisvinnende ost blir til? Bli med Maren Gangstad på en inspirerende og lærerik dag, hvor dere skal få innblikk i hvordan flere av ostene deres blir til.
⏰14.00📍Jonathan Grill, Britannia Hotel
⏰15.00📍Stiftsgården
Årets stand kåres på hovedscenen.
⏰17.30📍Munkegata ved Erling Skakkesgate, nord for telt C.
⏰11.00📍Utenfor Vår Frues Kirke
Bli med Jim André Stene fra Trøndelag Sankeri på en søtlig smaksreise i verdenen av spiselige ville vekster.
Dagens regioner: Enkeltutstillere, Orkland, Smaker fra Øyriket, Namdalen og Frosta.
⏰12.00-17.00📍Ved Torvet i Munkegata, nord for telt F.
Bli med Britannia Hotels konditorsjef Cathrine Nilsen og lær å lage en ekte trøndersk bærterte - en hyllest til sommeren!
Bli med Ola Skjåk-Bræk til The Crab i Trondheim – og smak på salte, ferske, umami råvarer rett fra havet!
⏰15.00📍The Crab
Årets Oi!-rett kåres på hovedscenen.
⏰11.30📍Kirkebakken ved Vår Frues kirke.
Bli med på et praktisk og lærerikt kurs om urban dyrking med fokus på vannbaserte dyrkingsteknikker. Lær de grunnleggende prinsippene for vanndyrking, og få praktisk erfaring med å dyrke bladgrønnsaker fra frø.
Dagens regioner: Innherred, Bondens Marked, Heim og Reitan.
⏰12.00-15.00📍Kirkebakken ved Vår Frues kirke.
Bli med på et spennende og lærerikt bakekurs med Solvår Reinsberg fra Eidum Gårdsbakeri, et ekte håndverksbakeri!
Sør-Trøndelag Bygdekvinnelag arrangerer en kvalifiseringsrunde til NM i potetskrelling siste dag av Trøndersk Matfestival 2024. Er du en racer med potetskrelleren? Bli med!
Påmelding skjer i telt A (Barneteltet) hos Sør-Trøndelag Bygdekvinnelag 1. og 2.august mellom kl 11-19, og 3.august mellom kl 11-15.
⏰16.00-17.00📍Scenen ved Vår Frues Kirke