53898725241 Ac8c06c0df K

Arrangement og kurs under Trøndersk Matfestival 2025

Trøndersk Matfestival er et sammensatt arrangement hvor det blant annet er mulig å delta på eksklusive arrangementer som Chef's Dinner hos To Rom og Kjøkken (UTSOLGT), Pilegrimslunsj med Thomas Borgan og Reneé Fagerhøi eller spennende kurs med noen av regionens beste produsenter.

Se oversikten over alt du kan melde deg på under Trøndersk Matfestival 2025 nedenfor.

Arrangement:

EKSTRABILLETTER SLUPPET: Chefs Dinner

I 2025 fyller både Trøndersk Matfestival og To Rom og Kjøkken 20 år – og det feirer vi med stil! Dagen før matfestivalen sparkes i gang, inviterer vi til en spektakulær jubileumskveld spekket med smaker, historier og ekte matglede. 

📍To Rom og Kjøkken

Kjøp billett her

Brewers Brunch

For første gang kan du nyte et bedre måltid fra vår 2-etasjes Lounge!

Bli med på en unik matopplevelse hvor lokalmat og brygg kombineres i en 3-retters meny. Tollbua står bak all kokkeleringen for anledningen, og vi plukker ut brygg som passer til rettene.

📍Lounge, Bryggerifestivalen

Les mer og finn billetter

Lounge på Bryggerifestivalen

Bryggerifestivalen bygger i høyden med lounge på to etasjer! Obs. om du vil være sikret plass i andre-etasje må du booke "Brewers Brunch" eller "Lounge med Ølsmaking".

📍Bryggerifestivalen, Torvet

Book plass i lounge

Guidet Matløype med smaksprøver

Bli med vår kunnskapsrike guide, Gunn Solberg, på en inspirerende matvandring til fem utvalgte jubileumsprodukter. Her får du møte produsentene, høre historiene og selvfølgelig smake!

Du kan velge mellom 3 ulike matløyper, og én av dem inkluderer alkohol (20-årsgrense).

📍Festivalområdet

Les mer og finn billetter

Kurs:

Kurs: Reinsdyr – På Sørsamisk vis

Eva Nordfjell fra Rørosrein forteller den rike historien til det sørsamiske folket, et urfolk med røtter i Trøndelag, og smak reinsdyrkjøtt laget på samisk vis.

📍ØX Tap Room

Les mer og finn billetter

Kurs: Gin fra Havgapet

Gin? Den drikker man vel bare sammen med tonic, eller i en fancy cocktail? Nei, på dette kurset med Myken Destilleri vil du få høre om måter å drikke gin på som du helt sikkert ikke har prøvd før!

📍ØX Tap Room

Les mer og finn billetter

Kurs: Våre besteforeldres kjøkken

Hvordan tok besteforeldrene våre vare på maten – og hva kan vi lære av det i dag? I en tid hvor bærekraft og beredskap er viktigere enn noensinne, inviterer vi deg med på et kurs som tar deg tilbake til røttene.

📍Nasjonalforeningen for folkehelsen

Les mer og finn billetter

Kurs: Trøndersk eplesider med Inderøy Mosteri og ØX

Yngve fra Inderøy Mosteri forteller om hva som skal til for å produsere eple av topp kvalitet for siderproduksjon i Trøndelag og presentere noen av sine smaker. Ulrik fra ØX forteller om produksjonen av sider fra eplemost til ferdig vare, hva som gjør norsk og trøndersk sider spesielt og presentere ulike stilarter av sider.

📍ØX Tap Room

Les mer og finn billetter

Kurs: Kunsten bak god Akevitt

Akevitt har lange tradisjoner i Trøndelag som strekker seg tilbake i flere hundre år. Svein Berfjord fra Inderøy Brenneri og Ulrik Bjerkeli fra ØX Bryggeripub og Destilleri bringer videre den lange og stolte tradisjonen med akevittproduksjon i Trondheim.

📍ØX Tap Room

Les mer og finn billetter

Kurs: Vår mat er vår medisin (glutenfritt)

Bli med på en reise som vil gjøre hverdagen lettere for et liv med cøliaki. 'Cøliakikokken' gir grunnleggende tips og råd for å lykkes med glutenfri bakst – både til hverdag og fest!

📍ØX Tap Room

Les mer og finn billetter

Kurs: Fruktdestillat med ØX

Destillerimester Ulrik fra ØX forteller om hvordan fruktdestillat lages, hva som gjør dem så spesielle og vise fram noen smaker, alt fra 100% norske råvarer produsert i Trondheim. Det blir smaking av ulike typer frukt, både fatlagrede og blanke.

📍ØX Tap Room

Les mer og finn billetter

Kurs: Smaker og Historier fra Whiskykatedral i Storhavet

På dette kurset vil du få høre litt av historien om norsk whisky - hvor og hvordan den lages, og hva som gjør den spesielt god. Du vil forstå hvordan verdens enkleste oppskrift - vann, gjær, og maltet bygg - kan resultere i spritverdenens mest komplekse og mangefasetterte drikk.

📍ØX Tap Room

Les mer og finn billetter

Kurs: Smak på sjokolade i verdensklasse

Bli med på en guidet smaking med Iris Martinsen-Aune, gründeren bak Jentene på Tunet - Chocolatier. Vi starter med rå 100 % kakao og smaker oss gjennom sjokoladepaletten – fra rene sjokolader til prisvinnende, fylte, håndlagde sjokoladebiter.

📍ØX Tap Room

UTSOLGT – venteliste full

Fra Santiago de Compostela til Nidaros

Velkommen til en lunsjopplevelse utenom det vanlige – der smak, histore og fellesskap møtes rundt et langbord ved Nidelven. Thomas Borgan og Reneé Fagerhøi tar dere med på en kulinarisk og sanselig reise langs Europas viktigste pilegrimsleder!

📍Nidaros Pilegrimsgård

Les mer og finn billetter

Samarbeidspartnere