Double-gold.png (1)
Bryggerifestivalen | 15.11.19

Trøndersk øl i verdensklasse

Medaljedryss og dobbelt gull til Hogna Brygg og Austmann Bryggeri i European Beer Challenge.

European Beer Challenge arrangeres hvert år i London, og regnes som kanskje verdens viktigste ølkonkurranse. Oppkjøpere fra hele verden er representert i juryen som blindsmaker og bedømmer ølet etter strenge regler. Det gis poeng etter typeriktighet, smaksprofil, utseende, aromaer og struktur. Jo høyere poengsum, jo edlere medalje, og de ypperste berømmes med dobbelt gull. 30 av de i alt 1000 innsendte ølsortene, fra 38 land, forserte nåløyet i årets konkurranse. To av dem trøndere.

Chocolate Seasurf, et collab brew fra Hogna Brygg i samarbeid med Reins Kloster, og Georgia Peach Sour fra Austmann Bryggeri nådde begge helt til topps på poengskalaen og kan smykke seg med hedersmerket dobbelt gull.

Vi sendte inn fire øl for å se hvordan vår tolkning av de ulike ølstilene blir vurdert internasjonalt. At alle ble premiert med medaljer - det er stas, sier Liv Bogen, daglig leder i Hogna Brygg.

Medaljedryss ble det også på Austmann Bryggeri, som ønsket å få en ekstern vurdering av ølet sitt etter å ha fått brygget seg inn i nytt utstyr og nytt bryggeri på Sluppen.

Vi valgte ut øltyper som er en del av får kjerneportefølje, hverdagsølet vårt. At vi endte opp med fem medaljer er et kvalitetsstempel som viser at vi henger med i et stadig mer krevende marked, sier Thomas Sjue.

Lokalprodusert malt fra Bonsak Gårdsmalteri er en sentral ingrediens i flere av vinneroppskriftene, både Austmanns Pine Shoot NEIPA og Hognas Hoppy Fairytale fikk gull i sin klasse.

Det er en honnør til Tyson og Bodil og den jobben de gjør med å få fram råvarer av god kvalitet, sier Bogen.

Også Pine Shoot NEIPA fra Austmann Bryggeri er et høyst lokalt brygg, brygget på Bonsakmalt og friske granskudd.

Rødskjegg ble kåret til årets øl under Det Norske Måltid i 2017, og ga Hogna en pangstart. 

– Det er utrolig artig å se at Rødskjegg også internasjonalt får toppscore. Det er en anerkjennelse av at vi klarer å holde kvaliteten oppe også på våre faste produkter, sier daglig leder Liv Bogen. 

Også bryggeriene Nøgne Ø, Berentsens Brygghus og Norumbryggeriet mottok en rekke medaljer i konkurransen.

Aktuelt