Austmann_1200x650.jpg

Austmann Bryggeri

Austmann ble i 2013 etablert av de tre kompisene Vinko, Anders og Thomas, og er et bryggeri som drives av eventyrlyst, utforskning av smaker og fokus på kvalitet. Bryggeriet ligger på Sluppen i Trondheim og har både fabrikkutsalg og taproom.

Vis meg veien

Austmann Bryggeri er et norsk håndverksbryggeri som holder til på Sluppen i Trondheim. Bryggeriet ble startet av gründerne Thomas Sjue, Vinko Lien Sindelar og Anders Cooper i 2013. I løpet av sine første to år med brygging lansert bryggeriet over 60 ulike øl, og det ble i 2015 produsert over 250 000 liter øl, hvorav 15% går til eksport. Dette gjør bryggeriet til Norges sjette største håndverksbryggeri.

Bryggeriet skiller seg fra flertallet av andre norske bryggerier ved å ha en særegen bryggeteknikk, som foregår i åpne gjæringskar fremfor lukkede tanker som er mer utbredt. Metoden er mer arbeidskrevende, men hevdes å gi bedre kontroll over gjæringsprosessen.

Austmann Bryggeri har tatt navnet sitt etter det gammelnorske ordet «austmann», som ble brukt om nordmenn som dro østover, ut på handels- og oppdagelsesreiser.

Austmann Northumberland Brown Ale fikk gull på Meiningers International Craft Beer Award i Tyskland i 2014. Så den er altså verd en smak eller to. 

 

Kom i kontakt med Austmann Bryggeri

Aktiviteter fra denne produsenten

Ingen hendelser funnet