Trøndersk Matfestival
Bryggerifestivalen
Prosjekter
Oi!
Leter du etter en matprodusent eller et produkt? Her kan du finne det.
Elever fra Salg og reiseliv på Melhus Videregående skole driver sin egen pop-up-julebutikk på Melhustorget, hvor de selger lokalmat av produsenter fra Smak og Opplev Melhus.
– Vi hadde litt dårlig tid med å få klar butikken i år fordi vi kom rett fra å være i praksis. Når vi var tilbake på skolen var det bare en uke til vi skulle åpne butikken, så da var det bare å sette i gang med å kontakte produsenter og lage vaktplan, forteller Nadia Dudek, elev på Salg og reiseliv.
Laget består av ti elever fra VG2 og tre elever fra VG1 på Melhus VGS. Elevene har ordnet alt selv, med god støtte fra både lærere og lokalprodusenter.
– Vi lærer utrolig mye mer av å gjennomføre dette i praksis fremfor å sitte på skolen å høre på en presentasjon om samme tema, sier Nadia.
Dette er femte år skolen gjennomfører dette prosjektet og utvalget i butikken varierer fra år til år. Nadia forteller videre at det kan se ut som de er i ferd med å slå fjorårets salgsrekord før pop-upen er ferdig.
Får unge engasjert i lokalmat
– Det er utrolig gøy å se elevene bli så engasjerte. I tillegg fører prosjektet til at de får øynene opp for lokalmat og hvor viktig det er. Jeg tror de har et helt annet perspektiv på lokalmat sammenlignet med andre på sin alder, sier Hege Kolberg, lærer for Salg og reiseliv på Melhus Videregående.
Elevene har sin siste dag med å drive butikken fredag 20. desember, før de tar juleferie. Butikken er likevel åpen frem til lille julaften og blir drevet av noen av lokalprodusentene de siste dagene.
–Jeg er utrolig stolt over elevene og hva de har fått til pop-upen er noe vi trekker sterkt frem når vi har elever på hospitering hos oss. Vi er utrolig glade for å få gjennomføre dette prosjektet år etter år, avslutter Hege Kolberg