Bryggerifestivalen 2022 Dag 3 8458 NH
Bryggerifestivalen | 23.08.22

Salgs- og publikumsrekord på Bryggerifestivalen

Bryggerier og arrangører er storfornøyde etter Bryggerifestivalen i Trondheim, med salgsrekord, rekordmange bryggeri og rekord i antall publikum. Over 50 000 personer kom inn dørene og smakte brygg fra 30 ulike bryggerier, noe som gjør festivalen til den største i Norge i antall besøkende.

- I 2019 hadde vi 30 000 besøkende og det ble solgt 152 000 Oi!-er. En Oi! er en mynt publikum kjøper og bruker som betaling for å få en smaksprøve. I år passerte vi 171 000 Oi!. Vi som arrangør er selvfølgelig overlykkelige, men bak baren i år sto også strålende fornøyde bryggere fra både lokale, nasjonale og internasjonale bryggere, sideri, mjøderi. Vi hadde også en egen alkoholfri avdeling, sier Kristine Rise og Berit Stærkær fra festivalledelsen.

Røros Bryggeri, Austmann og Monkey Brew mest populær

Bryggeriet som var mest populær hos publikum var Rørosbryggeriet, etterfulgt av Austmann på andreplass, Monkey Brew på tredje, Hogna Brygg på fjerde og E. C. Dahls Bryggeri på femteplass.

- For oss i Monkey Brew ble Bryggerifestivalen en stor suksess, sier Frank Knutsen i det Trondheimsbaserte bryggeriet. - Det å få være med på et så stort og proft arrangement gir oss muligheten til å eksponere oss for masse mennesker som både kjenner til oss, men også de som får oppleve oss for første gang og det er noe vi setter veldig pris på, sier Knutsen.

Stor verdi for bryggeriene

- Bryggerifestivalen er en enestående arena for å komme i direkte kontakt med forbrukere, sier Fred Berentsen i Berentsens Brygghus fra Egersund. De kom inn på topp 10-listen, og er svært fornøyde etter dagene i Trondheim. - Vi kommer tett på både kunder og forbrukere, og får verdifulle tilbakemeldinger om produktene vi lager. Når antallet besøkende er størst av alle ølfestivaler i Norge betyr det at vi når ut til mange på kort tid. Det skaper stor merverdi for oss som deltakere!, sier Berentsen.

Og det var tydelig glede blant både publikum og bryggere over å møtes igjen etter tre år uten møteplasser. Knutsen i Monkey Brew er også entusiastisk: - Det er ikke bare det å få selge masse øl vi gleder oss over, men det er å få treffe alle våre fans, nye og gamle, og få lov til å være en del av et felleskap med 29 andre supre bryggerier og arrangørene av festivalen, sier Knutsen. - Vi hadde en helt suveren helg og vi gleder oss allerede til neste års Bryggerifestival! 

Trondheimspublikummet viser at de setter pris på varene, også sider og mjød har falt i smak. Festivalen ser en nesten dobling av disse kategoriene siden tidligere festivaler.

- Det var fantastisk for oss å endelig kunne ta Torvet i bruk til en full skala festival, det har vi gledet oss til i flere år mens det har vært graving her og vi har flyttet oss rundt, sier festivalledelsen Berit Stærkær og Kristine Rise. – Både publikum og bryggeriene er så fornøyde og glade for å kunne dele opplevelsene sammen igjen, så dette var virkelig gøy, sier de.

En kunnskapsfestival

Målet til festivalen er å vise fram at brygging er mangfoldig, kunnskapsrikt og kan være både folkelig og sært. Det resulterer i et publikum som er svært variert i alder og interesser. Noen er dedikerte bryggere selv, mens andre kommer sammen med venner uten å ha store forkunnskaper. Bryggerifestivalen legger opp til at også disse skal gå ut fra festivalen og vite litt mer enn da de kom. En utfyllende meny, bryggere bak baren og forslag til hvordan man kan kombinere drikke til mat er noe av det som formidles på arenaen.

Aktuelt