Destillering%20Inder%c3%b8y%20brenneri.png (1)
Bryggerifestivalen | 13.05.21

Akevittbonde lanserer sin første Gin

Med lokale urter som kvann, rosenrot og inderøykarve lanserer akevittbonde Svein Berfjord på Berg Gård og Inderøy Brenneri sin første gin. 64°N BERG GIN.

Berggrunnen rundt Berg gård på Inderøy består av omdannede sedimentære og vulkanske bergarter som forvitrer lett og gir et næringsrikt jordsmonn. Derfor kan man si at den nye 64°N BERG GIN smaker av kulturlandskapet rundt gården.

- Den har en ren og skarp stil hvor det er brukt få, men distinkte krydder som einebær, Inderøykarve, kvann og rosenrot, sier Svein Berfjord.

Han er destillatør ved Inderøy Brenneri, som sammen med kona Kirsti driver Berg Gård og Inderøy Brenneri ved "Den Gyldne Omveg på Inderøy i Trøndelag. Han tappet sin første akevitt i 2016 og har siden da fått en rekke prisbelønte akevitter. Senest i mars kom den krigshistoriske “Gjefsjøakevitt - Operasjon Rype 1945” som har slått an over all forventning.

Les mer om Operasjon Rype og Gjefsjøakevitt her. 

Internasjonal suksess med KARV - utvider produksjonen

I 2020 lanserte Inderøy Brenneri den internasjonale luksusakevitten KARV-akvavit i Sveits, Frankrike og Belgia. Den 5. mai 2021 blir også KARV tilgjengelig på det norske markedet. Nå har akevittbonden så mye på gang at han bygger ut og satser.

- Etterspørselen etter akevitt steg kraftig i fjor. Vi solgte 30 prosent mer enn før. Jeg tror mye av grunnen er at nordmenn reiste rundt i Norge og at vi tilbyr akevittsmaking her på gården, sier Svein. Han tror at Karv kan bli stort i utlandet i tillegg til en akevitt i USA. Den vant nettopp San Francisco world spirit awards.

 

 

 

 

64°N BERG GIN smaker av kulturlandskapet rundt gården med krydder som einebær, Inderøykarve, kvann og rosenrot.

- Vi har sprengt kapasitet og er ikke rigga for økt etterspørsel. Derfor bygger vi et nytt anlegg og øker kapasiteten på produksjonen, sier Berfjord, som også lukter på dagligvarehandelmarkedet.

Fyldig, avrundet med anis og sitrus skriver Vinmonopolet på sine sider om KARV akvavit fra Inderøy Brenneri. Den ble først lansert i Sveits, Frankrike og Belgia, men er nå på det norske markedet.

- Det er en tøff bransje, men vi ser etter nye markeder og produkter som har under 4,7 prosent alkohol. Vi må bare stå på og ha flere bein å stå på. Vi har også kommet inn på tax-free med tre akevitter, sier akevittbonden som nå har syv egne akevitter i tillegg til akevitter han brenner for andre.

Berg Gård ligger på Kjerkensvågen i Inderøy langs Den Gyldne Omvei. 2,5 mil fra Steinkjer, 12 mil fra Trondheim. Vi har gårdsbutikk, restaurant, brenneri og produserer gavepakker med egne produkter.

Her finner du vegen til Berg gård og Inderøy Brenneri

Aktuelt