Gulating%20butikk%20Byhaven.png (1)
Bryggerifestivalen | 21.12.20

350 typer øl hos Gulating - mekka for ølelskere

Gulating Ølutsalg Byhaven har blitt et ankerpunkt i Trondheim for ølelskere. De har over 350 ulike typer øl, og folk vil gjerne ha lokalt trøndersk øl.

Tommy Holen Helland på Gulating Ølutsalg Byhaven avslutter et travelt og innholdsrikt år med et godt ølsalg. Folk har bestilt øl på nettsiden i hele år, og hjemmelevering er populært. Siden 12.mars har han kjørt ut hjemmelevering av øl nesten hver dag.

Nå er det rett før jul, og han gleder seg til trøndersk øl han skal drikke til julematen.

-Til pinnekjøttet drikker jeg Tuftkall fra Bryggeriet Frøya, til lutefisken som jeg ikke spiser - vi kan si kveita – drikker jeg Rodebaks Saison, og til ribba blir det Rudolf fra Hogna.

Nå før jul går det mye salg av juleøl, og folk vil ha lokalt, trøndersk øl. Mange kommer innom og kjøper øl i gave, og om de ikke kjøper ferdige gavepakker setter de gjerne sammen ølpakker selv av øl de velger ut. Butikken på Byhaven har 300-400 ulike øltyper, så det er mye å velge i.
Gulating Ølutsalg Byhaven har 300-400 ulike øl. Det selges mye trøndersk øl, her representert ved Inderøy Bryggeri

Julekalenderen var en hit

Årets julekalender fra Gulating i Trondheim ble en stor suksess. Det er vel kanskje ikke så vanskelig å forstå hvorfor. For en som er ølhund, å få åpne en ny ‘luke’ med en spennende øl man sannsynligvis aldri har prøvd før hver dag fram mot jul, det er stas.

-Vi har hatt et storsalg av julekalendere i år, sier Tommy Holen Helland.

-Julekalenderen består av 24 øl i alle ølstiler, og omtrent 15 av de er øl som er laget spesielt for Gulating. En fjerdedel av alle øltypene var trønderske.

-Du kommer garantert til å smake øl som ikke har sett dagens lys før, sier han.

Årets julekalender hadde også fart i sakene. I noen av julekalenderene eksploderte luke nummer 2, noe som kom overraskende på Helland og Gulating. De gikk ut med advarsel om at dette kunne skje i noen av kalenderene, da det skydtes en produksjonsfeil hos leverandør. Alle som hadde kjøpt julekalender fikk komme til Gulating og motta erstatningsvare.

Fokus på lokalt trøndersk øl

Tommy Holen Helland startet Gulating for 6 år siden. Han har en bakgrunn som vernepleier, og blogget i mange år om øl. Han var med på oppstarten til Bryggerifestivalen i Trondheim, og har alltid hatt et stort ønske om å jobbe med øl. Han fikk tilbud om å starte butikk med Gulating på Mathallen i Trondheim, og etter at Mathallen ble nedlagt fortsatte han med butikk i Byhaven.

-Nå har jeg jobbet seks år i bransjen, og mitt hovedfokus har alltid vært, og kommer alltid til å være lokalt øl, sier han.


Tommy Holen Helland har travle dager på Gulating Ølutsalg Byhaven i Trondheim

-Ølbryggebransjen i Trøndelag er helt fantastisk. Der har du alt fra de gode tradisjonelle bryggeriene, som for eksempel Inderøy Gårdsbryggeri og Klostergården, til de større bryggeriene som E.C. Dahls og Austmann. Du har også de små, eksperimentelle bryggeriene, som for eksempel Monkey Brew og Reins Kloster. Og Rådebak på Innset på Berkåk, det er et lite sted og han har en helt fantastisk Saison. Vi har en stor spennvidde i Trøndelag fra det ekstreme til det tradisjonelle.

Aktuelt