Trøndersk Matfestival
Bryggerifestivalen
Prosjekter
Oi!
Leter du etter en matprodusent eller et produkt? Her kan du finne det.
juli
31
tor.
14:00 - 16:00
I samarbeid med Nidaros Pilegrimsgård inviterer vi til en unik og sanselig reise langs Europas viktigste pilegrimsleder – fra Santiago de Compostela, via Roma og Jerusalem, frem til Nidaros. Dette er en reise i mat og kultur, servert som en flerretters lunsj ved pilegrimens endestasjon. Med utgangspunkt i steder langs leden tar Reneé Fagerhøi og Thomas Borgan deg med på en kulinarisk reise. Rett for rett lar de seg inspirere av lokale tradisjoner, råvarer og koketeknikker fra pilegrimene sine reisemål – og lar dem møte trønderske råvarer og formidling. Her kombineres søreuropeiske impulser med nordisk forankring, før det hele lander i Nidaros og feiringen av matfestivalens 20-årsjubileum. Gjennom hele måltidet formidler Nidaros Pilegrimsgård historien om pilegrimene som brakte med seg ideer, urter, smaker og tanker mellom sør og nord. Du vil bli tatt med gjennom tusen år med kulturutveksling og fellesskap – akkompagnert av musikalske innslag og levende historiefortelling. Det hele skjer der pilegrimene endelig nådde frem: ved Nidarosdomen, i hjertet av Trondheim.
juni
5
08:00 - 10:30
Velkommen til frokostmøte om rekruttering til matbransjen torsdag 5.juni fra 08.00-10.00!
30
ons.
19:00 - 23:00
2 x 20 år med lidenskap for lokalmat – en kveld du ikke vil gå glipp av!
16:00 - 17:00
Bli med på en guidet sjokoladesmaking med Iris Martinsen-Aune, gründeren bak Jentene på Tunet - Chocolatier!
august
1
fre.
12:00 - 13:00
Akevitt har lange tradisjoner i Trøndelag som strekker seg tilbake i flere hundre år. Svein Berfjord fra Inderøy Brenneri og Ulrik Bjerkeli fra ØX Bryggeripub og Destilleri har stort fokus på bruk av lokale råvarer i sin produksjon, og å bringe videre den lange og stolte tradisjonen med akevittproduksjon i Trondheim.
jul - aug
31 - 2
tor. - lør.
Velkommen til Bryggeri Lounge! Inviter dine venner, ansatte eller samarbeidspartnere til en hyggelig samling i Loungen på Bryggerifestivalen!
mai
28
19:00 - 20:30
Lokalmat handler om ekte historier, akkurat som TikTok. Foredragsholder Amanda lærer deg hva som funker og hvordan du enkelt kommer i gang.
lør.
13:00 - 16:00
Hos Bårdshaug Herregård får du vakre, historiske rammer rundt ditt besøk. Sov, spis og drikk godt.