Trøndersk Matfestival
Bryggerifestivalen
Prosjekter
Oi!
Leter du etter en matprodusent eller et produkt? Her kan du finne det.
Oi! Matnettverk er en møteplass for samarbeidsbasert utvikling for medlemsbedrifter i mat- og drikkebransjen.
Stiftelsen Nor-Fishing etablerte festivalen i 2023 med mål om å øke konsum av sjømat. Fra september 2024 tok Oi! over gjennomføringen av festivalen, og skal jobbe med å utvikle den til å bli en nasjonal festival.
Det trønderske matmanifestet skal skape stolthet og identitet.
Onsdag 12. februar 2025 feirer vi trønderske råvarer, matopplevelser og matprodusenter.Siden februar 2011, har Matmanifestdagen blir markert på videregående skoler den andre onsdagen i februar.
Ungdomsskoleelever forbereder og serverer en 3-retters med lokale råvarer til foreldre, lærere og politikere.
Oi! Trøndersk Mat og Drikke og Ruralis er norske partnere i EU-forskningsprosjektet Grass Ceiling, som handler om å styrke kvinneledet innovasjon i distriktene i Norge og Europa. Åtte kvinnelige lokalmatgründere i Trøndelag er med i prosjektet.
SYSTER prosjektet fokuserer på å styrke læringen om lokal og samisk matkultur i grunnskolen, via skolemat og mat og helsefag/hjemkunnskap.