Trøndersk Matfestival
Bryggerifestivalen
Prosjekter
Oi!
Leter du etter en matprodusent eller et produkt? Her kan du finne det.
Undervisningsopplegg
Karrieremuligheter
Råvarer og produsenter fra Trøndelag
Mat og helse, tverrfaglighet, restaurant og matfag i fokus!
Det trønderske matmanifestet skal skape stolthet og identitet.
Mesterkokken Lars Erik Vesterdal har reist rundt i fylket, og samlet produkter som trøndere har et forhold til. Resultatet er Trøndersk Festmåltid! Et tre-retters måltid som kan serveres til mange, passer både sommer og vinter, og som kan imponere gjester.
Ungdomsskoleelever forbereder og serverer en 3-retters med lokale råvarer til foreldre, lærere og politikere.
Oi! Trøndersk Mat og Drikke og Ruralis er norske partnere i EU-forskningsprosjektet Grass Ceiling, som handler om å styrke kvinneledet innovasjon i distriktene i Norge og Europa. Åtte kvinnelige lokalmatgründere i Trøndelag er med i prosjektet.
Bak etableringen av Grønn Forskning lå det et ønske fra næringsaktørene i landbruket om å involvere seg mer i Forsknings- og utviklingsarbeid, FoU, og være den som bestiller forskning i stedet for å velsigne den.
Etterspørselen etter faglærte innen restaurant- og matfag har aldri vært større. Likevel går søkertallene til utdanningen ned. Prosjektet ser på hvordan rekrutteringen til faget kan økes.
Trøndelag har flere ganger presenteret norsk lokalmat på Grüne Woche i Berlin, en av verdens største messer for landbruk, mat og reiselivreiseliv
Trondheim er årlig møtested for aktører fra fiskeri- og havbruksnæringen, annethvert år er det Norfishing og Aqua Nor.
En interreg-satsing for å utvikle små og mellomstore bedrifter som jobber med måltidsturisme.