Trøndersk Matfestival
Bryggerifestivalen
Prosjekter
Oi!
Leter du etter en matprodusent eller et produkt? Her kan du finne det.
Under finner du oversikt over alle arrangementer, kurs og seminar som arrangeres av Oi!
Vis meg veien
Under våre festivaldager 31. juli-2 august 2025 kan du ta del i unike matopplevelser på dagtid og kveldstid. Les mer om hvert arrangement og skaff deg billetter her. OBS. begrenset antall billetter tilgjengelig.
juni
5
tor.
08:00 - 10:30
Velkommen til frokostmøte om rekruttering til matbransjen torsdag 5.juni fra 08.00-10.00!
juli
30
ons.
09:00 - 15:30
En urolig verden med krig og tollmurer gjør at vi må produsere mer av maten vi spiser. Selvforsyninga skal opp til minimum 50% innen 2030 sier totalberedskapskommisjonen. Det skal vi få til.
19:00 - 23:00
2 x 20 år med lidenskap for lokalmat – en kveld du ikke vil gå glipp av!
31
14:00 - 15:00
Norsk eplesider har vært i en voldsom utvikling og vekst i mange år, og nå begynner produksjonen også å ta fart i Trøndelag!
14:00 - 16:00
Velkommen til en lunsjopplevelse utenom det vanlige – der smak, historie og fellesskap møtes ved langbordet langs Nidelven.
16:00 - 17:00
Bli med på en guidet sjokoladesmaking med Iris Martinsen-Aune, gründeren bak Jentene på Tunet - Chocolatier!
august
1
fre.
12:00 - 13:00
Akevitt har lange tradisjoner i Trøndelag som strekker seg tilbake i flere hundre år, hvordan går det med denne tradisjonen i dag?
13:00 - 14:00
Kurset er en innføring i prosjektet "Våre besteforeldres kjøkken" – et prosjekt som gir deg mulighet til å lære om norske mattradisjoner, lage mat og lære om frivillige organisasjoner sin rolle i vårt samfunn. Et kurs om hvordan bruke ABC for god psykisk helse til å gjøre noe sammen, gjøre noe aktivt og noe meningsfylt for deg selv og andre.
Det å få diagnosen cøliaki kan for mange være utfordrende og by på en humpete reise. Gjennom denne timen vil jeg ta dere med på en reise som vil gjøre hverdagen lettere for et liv med cøliaki.
Fruktdestillat, eller eau de vie, er en spennende kategori brennevin med lang historie i Europa.
2
lør.
På dette kurset vil du få høre litt av historien om norsk whisky - hvor og hvordan den lages, og hva som gjør den spesielt god.
Gin? Den drikker man vel bare sammen med tonic, eller i en fancy cocktail? Nei - da begrenser du deg selv unødvendig, og går kanskje glipp av noen fantastiske smaker! På dette kurset vil du få høre om måter å drikke gin på som du helt sikkert ikke har prøvd før, og du vil også skjønne hvorfor noen giner er billige (og ikke så gode...), mens andre koster litt mer (og det kjennes på smaken!). Du vil få lære om hva som MÅ være med i en gin - og ikke minst om hva som KAN være med. Med fokus på håndverk og lokale ingredienser, vil du også få dybdesmake på to av våre gin, og samtidig også få teste hvordan de fungerer i "normal" sammenheng, som en ingrediens i en drink, tilsammen 4 smaksprøver. Når du går ut, har du forhåpentligvis fått en forståelse for at gin ikke bare er en drinkingrediens, men også kan være en strålende smaksopplevelse i seg selv.
jul - aug
31 - 2
tor. - lør.
Velkommen til Bryggeri Lounge! Inviter dine venner, ansatte eller samarbeidspartnere til en hyggelig samling i Loungen på Bryggerifestivalen!