Trøndersk Matfestival
Bryggerifestivalen
Prosjekter
Oi!
Leter du etter en matprodusent eller et produkt? Her kan du finne det.
Under finner du oversikt over alle arrangementer, kurs og seminar som arrangeres av Oi!
Vis meg veien
Under våre festivaldager 31. juli-2 august 2025 kan du ta del i unike matopplevelser på dagtid og kveldstid. Les mer om hvert arrangement og skaff deg billetter her. OBS. begrenset antall billetter tilgjengelig.
juli
30
ons.
09:00 - 15:30
En urolig verden med krig og tollmurer gjør at vi må produsere mer av maten vi spiser. Selvforsyninga skal opp til minimum 50% innen 2030 sier totalberedskapskommisjonen. Det skal vi få til.
31
tor.
12:00 - 13:00
Eva Nordfjell fra Rørosrein tilhører en sørsamisk reindriftsfamilie med base i Røros. Familien er en del av en sijte, som er flere samiske familier som i fellesskap forvalter store reinflokker.
14:00 - 15:00
Norsk eplesider har vært i en voldsom utvikling og vekst i mange år, og nå begynner produksjonen også å ta fart i Trøndelag!
14:00 - 16:00
Velkommen til en lunsjopplevelse utenom det vanlige – der smak, historie og fellesskap møtes ved langbordet langs Nidelven.
16:00 - 17:00
Bli med på en guidet sjokoladesmaking med Iris Martinsen-Aune, gründeren bak Jentene på Tunet - Chocolatier!
11:00 - 23:00
Verdensnyhet - toetasjes Lounge på Trondheim Torv! Bryggerifestivalen bygger i høyden. Les mer og sikre din plass her.
august
1
fre.
Akevitt har lange tradisjoner i Trøndelag som strekker seg tilbake i flere hundre år, hvordan går det med denne tradisjonen i dag?
13:00 - 14:00
Kurset er en innføring i prosjektet "Våre besteforeldres kjøkken" – et prosjekt som gir deg mulighet til å lære om norske mattradisjoner, lage mat og lære om frivillige organisasjoner sin rolle i vårt samfunn. Et kurs om hvordan bruke ABC for god psykisk helse til å gjøre noe sammen, gjøre noe aktivt og noe meningsfylt for deg selv og andre.
12:00 - 14:30
Fredag kl. 12:00-14:30
Det å få diagnosen cøliaki kan for mange være utfordrende og by på en humpete reise. Gjennom denne timen vil jeg ta dere med på en reise som vil gjøre hverdagen lettere for et liv med cøliaki.
Fruktdestillat, eller eau de vie, er en spennende kategori brennevin med lang historie i Europa.
2
lør.
På dette kurset vil du få høre litt av historien om norsk whisky - hvor og hvordan den lages, og hva som gjør den spesielt god.
Gin? Den drikker man vel bare sammen med tonic, eller i en fancy cocktail? Nei - da begrenser du deg selv unødvendig, og går kanskje glipp av noen fantastiske smaker!