Silje Vil Bli Lærer I Mat Og Helse
Ung Matglede | 12.01.23

Silje vil bli lærer i mat og helse

Etter restaurant- og matfag på videregående, er Silje nå i gang med grunnskolelærerutdanning med mat og helse som spesialitet. Nå gleder hun seg til å inspirere skolebarn med matglede.

1. mars er søknadsfristen til videregående utdanning og akkurat nå er det mange ungdommer som lurer på hva de skal velge.

Bli bedre kjent med Silje Cathrine Moldal fra Heidal i Nord-Gudbrandsdal. Etter restaurant- og matfag på videregående skole har hun blitt lærerstudent på NTNU.

Silje er fra bygda og er oppvokst med mange tradisjoner. Hun var kokkelærling på videregående, men ønsker nå enda mer kunnskap om hvordan hun kan lære bort matglede og matkultur til barn i faget mat og helse. Derfor tar hun eksamen i mat og helse på Nord universitet, da NTNU ikke tilbyr dette.

- Vi har et samarbeid med NTNU på studenter som ønsker å ta eksamen i mat og helse ved Nord universitet. Det er kjempeviktig både for samfunnet og for elevene at vi har lærere med fagkompetanse på dette. Ekstra bra for elevene er det når de får lærere med dobbelkompetanse som Silje har, både fra restaurant- og matfag og nå i mat og helse, sier førsteamanuensis i ernæring, mat og helse Camilla Sandvik ved Nord universitet. 

Aktuelt