Trøndersk Matfestival
Bryggerifestivalen
Prosjekter
Oi!
Leter du etter en matprodusent eller et produkt? Her kan du finne det.
Mandag 17. november ble det arrangert samling med Oi! Matnettverk på Britannia Hotel. Dagen startet med faglig innhold for nettverkets medlemmer og sluttet med middag i Palmehaven med fokus på samisk mat og matkultur.
– Årene frem mot Nasjonaljubileet 2030 vil være utrolig spennende og det er en selvfølge at mat og matkultur skal være en viktig del av satsingen. Derfor har vi satt dette som tema for dagens Oi! Matnettverksamling, sier Brit Melting, daglig leder i Oi!
Det ble spennende innlegg fra fylkesordfører Tomas Iver Hallem, reiselivssjef og daglig leder for Visit Innherred, Anne Haga, konstituert daglig leder i Nasjonalparken Næringshage, Kristine Riise, Rune Walberg fra Walberg Selskapsmat og Mona Nynes fra Hitra Gårdsmat.
Workshop mot 2030
Innholdet og tilbakemeldingene fra gruppene vil brukes videre i arbeidet frem mot 2030 – og vil også benyttes som underlag til neste Oi! Matnettverksmøte.
Fokus på samisk
I samarbeid med Britannia Hotel fikk utvalgte elever fra forskjellige Restaurant og matfag-skoler i Trondheim, lage og servere en festmiddag med fokus på samisk matkultur. Maten ble servert i Palmehaven til både deltagere fra Oi! Matnettverksamling og elevenes foresatte.
Eva Nordfjell forteller om samisk mat og kultur under middagen.
Det ble servert to snacks for å starte måltidet, deretter en treretter. Eva Nordfjell fra Rørosrein var med på kjøkkenet for å dele sin brede kunnskap om den samiske matkulturen, til inspirasjon for både elevene og kokkene på Britannia.
– Det er første gang jeg har vært med på å lage Bidos, så det er ikke bare elevene som har lært noe i dag, sier Espen Aunaas, Executive Head Chef på Britannia.
Snacksen som startet showet: Brioche med rørosrømme og sikrogn fra Aursund. Vaffel med tørket reinsdyrkjøtt og tyttebærkrem.