Trøndersk Matfestival
Bryggerifestivalen
Prosjekter
Oi!
Leter du etter en matprodusent eller et produkt? Her kan du finne det.
Publikum stemte frem Årets Oi!-rett gjennom de to første dagene av Trøndersk Matfestival 2025 og favoritten ble Toddum Gård.
Oi!-retten ble gjennomført for første gang i 2024 og ble til for at de forskjellige utstillerne og regionene på festivalen skal få vise frem sine fantastiske produkter og hvordan de kan brukes i matlaging. Les mer her.
Publikum smakte seg frem og la inn sine stemmer de to første dagene av festivalen, gjennom en QR-kode som sto fremme på diskene til alle utstillere som serverte Oi!-rett. Stemmene ble talt opp etter stengetid fredag 1. august og vinneren ble kåret på starten av dag tre.
Det var hele 29 Oi!-retter blant utstillerne i år, med stor variasjon av smaker. Alt fra pizza og fisk, til sjokolade og bakst. Se alle rettene.
Pickle pizza – Smaker fra ØyriketMini pizza med hvit pizzasaus, sylteagurk og Ung Grotteost fra Hitra gårdsmat. Toppes med fersk dill fra Helgebostad Hagebruk.
Lakselykke fra Frøya – SalMarAkevittmarinert laks fra SalMar med tørket tang fra Frøya. Økologisk Rørosrømme med pepperrot. Det hele toppet med sprø potet fra Frosta og ville vekster fra Trøndelag.
Elg og bacon pizza med Stracciatella – Toddum Gårdsysteri Nydelig handlaget pizza med elg og bacon fra Namdalen. Toppet med tyttebær og Stracciatella fra Toddum Gårdsysteri
Det var til slutt sistnevnte, Toddum, som ble publikums favoritt og stakk av med tittelen Årets Oi!-rett 2025.