Trøndersk Matfestival
Bryggerifestivalen
Prosjekter
Oi!
Leter du etter en matprodusent eller et produkt? Her kan du finne det.
mai
22
tor.
17:00 - 20:00
Mange tror at høsten er tiden for skogssanking, men det finnes spennende arter du kan nytte deg av hele året! Dette er et praktisk kurs i sanking av vårens ville vekster. Bli med Jim-André Stene fra Trøndelag Sankeri på en kunnskapsrik tur i marka! Smak, lukt og lær om hvilke arter og vekster som finnes på våren og hvordan du kan bruke dem til å lage nydelige retter hjemme. Jim-André vil gi en guidet tur og forklare hva du skal se etter for å finne de aller beste råvarene som er i sesong. Han vil gå gjennom de forskjellige artene og gi tips til hva du kan lage av dem. Kanskje du kan imponere venner og familie med en fyldig ramsløksmajones eller et forfriskende glass med løvetannsaft? Du får selvfølgelig med deg egen fangst hjem, så her gjelder det å være den beste sankeren! Om kursholderen: ‘Villbonden’ Jim-André Stene er gründeren som står bak Trøndelag Sankeri, som leverer flere hundre arter av spiselige ville vekster til restauranter over hele Norge. Sammen med Jørgen Ravneberg er han med-forfatter av den nylig publiserte Soppsankeboka. Jim-André er en ettertraktet kursholder som har blitt nominert til Matprisen og Årets Lokalmatgründer.
20
tir.
10:00 - 18:00
Mer mat fra Trøndelag inn i det offentlige måltidet! Offentlige måltider er mer enn mat på et fat – de er viktige verktøy for å fremme helse, ta vare på klimaet, styrke beredskapen og skape lokal verdiskaping. Med sin store innkjøpsmakt har det offentlige et ansvar og en mulighet til å gjøre en forskjell.
juni
5
08:00 - 10:30
Velkommen til frokostmøte om rekruttering til matbransjen torsdag 5.juni fra 0800-1030!
28
ons.
19:00 - 20:30
Lokalmat handler om ekte historier, akkurat som TikTok. Foredragsholder Amanda lærer deg hva som funker og hvordan du enkelt kommer i gang.
31
lør.
13:00 - 16:00
Hos Bårdshaug Herregård får du vakre, historiske rammer rundt ditt besøk. Sov, spis og drikk godt.