Trøndersk Matfestival
Bryggerifestivalen
Prosjekter
Oi!
Leter du etter en matprodusent eller et produkt? Her kan du finne det.
Det er en myte at alle ville vekster smaker bittert. På dette kurset vil det være fokus på planter og vekster som kan brukes til dessert. Sanking handler om å høste de beste råvarene i sesong, og foredle dem til bruk hele året. Hva med den søtlige blomstersmaken av sommer til dessert, midt på vinteren? Naturen byr på stor variasjon av smaker som minner om blant annet vanilje, ananas, mandel og lakris. Jim André vil gå gjennom arter og vekster som egner seg til dessert, og gi en oversikt over hva som kan lages av dem. Hvordan tørker man best arter om til pulver, hva vil det si å lage infusjon, sirup og likør av ville vekster? Du vil lære om hvilke arter som egner seg til iskrem, sorbet og granité, og hvilke arter som egner seg til karamellisering og krystallisering. På dette kurset vil du få inspirasjon og smaksprøver, noe som vil gi mersmak? Bli med og lær om unike og fine smaker fra Trøndelag! Villbonden’ Jim André Stene er gründeren som står bak Trøndelag Sankeri, som leverer flere hundre arter av spiselige ville vekster til restauranter over hele Norge. Sammen med Jørgen Ravneberg er han med-forfatter av den nylig publiserte Soppsankeboka. Han har tidligere blitt nominert til Matprisen og er en ettertraktet kursholder.
Ingen hendelser funnet
november
17
man.
16:30 - 19:00
Velkommen til en fantastisk festmiddag i Palmehaven - inspirert av samisk matkultur og samiske råvarer.
13:00 - 20:00
I denne samlingen skal vi se på hvordan regioner og aktører har jobbet sammen for å oppnå mål. Vi utfordrer tankesett og lærer av hverandre med et mål frem mot Nasjonaljubileet 2030. Samlingen avsluttes med en fantastisk samisk-inspirert middag i Palmehaven på Britannia i regi av elever fra Restaurant og Matfag.
desember
4
tor.
11:30 - 14:30
Velkommen til vår tradisjonelle julelunsjbuffet, tirsdag til fredag fra 4. desember – 19. desember!
7
søn.
14:00 - 17:00
Ta med deg familien på en uforglemmelig julemarkering på Bårdshaug Herregård.