Trøndersk Matfestival
Bryggerifestivalen
Prosjekter
Oi!
Leter du etter en matprodusent eller et produkt? Her kan du finne det.
Det er en myte at alle ville vekster smaker bittert. På dette kurset vil det være fokus på planter og vekster som kan brukes til dessert. Sanking handler om å høste de beste råvarene i sesong, og foredle dem til bruk hele året. Hva med den søtlige blomstersmaken av sommer til dessert, midt på vinteren? Naturen byr på stor variasjon av smaker som minner om blant annet vanilje, ananas, mandel og lakris. Jim André vil gå gjennom arter og vekster som egner seg til dessert, og gi en oversikt over hva som kan lages av dem. Hvordan tørker man best arter om til pulver, hva vil det si å lage infusjon, sirup og likør av ville vekster? Du vil lære om hvilke arter som egner seg til iskrem, sorbet og granité, og hvilke arter som egner seg til karamellisering og krystallisering. På dette kurset vil du få inspirasjon og smaksprøver, noe som vil gi mersmak? Bli med og lær om unike og fine smaker fra Trøndelag! Villbonden’ Jim André Stene er gründeren som står bak Trøndelag Sankeri, som leverer flere hundre arter av spiselige ville vekster til restauranter over hele Norge. Sammen med Jørgen Ravneberg er han med-forfatter av den nylig publiserte Soppsankeboka. Han har tidligere blitt nominert til Matprisen og er en ettertraktet kursholder.
mai
20
tir.
10:00 - 18:00
Mer mat fra Trøndelag inn i det offentlige måltidet! Offentlige måltider er mer enn mat på et fat – de er viktige verktøy for å fremme helse, ta vare på klimaet, styrke beredskapen og skape lokal verdiskaping. Med sin store innkjøpsmakt har det offentlige et ansvar og en mulighet til å gjøre en forskjell.
22
tor.
17:00 - 20:00
Bli med Jim-André Stene fra Trøndelag Sankeri på en kunnskapsrik tur i marka! Smak, lukt og lær om hvilke arter og vekster som finnes på våren og hvordan du kan bruke dem til å lage nydelige retter hjemme.
juni
5
08:00 - 10:30
Velkommen til frokostmøte om rekruttering til matbransjen torsdag 5.juni fra 0800-1030!
28
ons.
19:00 - 20:30
Lokalmat handler om ekte historier, akkurat som TikTok. Foredragsholder Amanda lærer deg hva som funker og hvordan du enkelt kommer i gang.
31
lør.
13:00 - 16:00
Hos Bårdshaug Herregård får du vakre, historiske rammer rundt ditt besøk. Sov, spis og drikk godt.