UTSOLGT: Utforsk havets grønne skatter – et kurs i tang og tare med Ellen Johansen

Arrangement
Kurs

Bli med Frøyværing Ellen Johansen på et dypdykk i tang og tarenes verden. For, ingenting smaker mer av kyst, sjø, bølger, sol og salt enn tang og tare!

Bli med Frøyværing Ellen Johansen på et dypdykk i tang og tarenes verden. For, ingenting smaker mer av kyst, sjø, bølger, sol og salt enn tang og tare! Disse vekstene som gror på havets bunn, på steiner, svaberg og til og med på hverandre, er havplanter som bukter seg innover kystlinja vår. Under vannflaten finnes en hel skog av mat; og når vi får fjære i sjøen ligger tang og tare klare til sanking. Trøndelagskysten har perfekte vekstforhold for disse artene, også for dyrking. På dette kurset vil du lære om hva som er forskjellen på tang og tare, de ulike artene og hvor man kan finne dem. Du vil få lære om hvordan man går fram når man skal sanke tang og tare, og når på året disse sjøgrønnsakene er best å plukke. Hvordan tar man vare på makroalger og bruker dem som mat? Du vil få smake på ulike arter, og hvem vet, kanskje får du en kick-start som taresanker. Ellen Johansen jobber som lærer ved restaurant- og matfag på Guri Kunna videregående skole og tar med elever i fjæra for å sanke tang og tare. Hun underviser kurs i lokalmat på Hotell Frøya, hvor hun blant annet tar med seg kokkene i fjæra sånn at de kan sette tang og tare på hotellmenyen.

Andre aktiviteter fra denne produsenten:

mai

20

tir.

10:00 - 18:00

Trondheim
Arrangement

Mer mat fra Trøndelag inn i det offentlige måltidet! Offentlige måltider er mer enn mat på et fat – de er viktige verktøy for å fremme helse, ta vare på klimaet, styrke beredskapen og skape lokal verdiskaping. Med sin store innkjøpsmakt har det offentlige et ansvar og en mulighet til å gjøre en forskjell.

20 mai
kl. 10:00 - 18:00

mai

22

tor.

17:00 - 20:00

Trondheim
Kurs
Guidet omvisning

Bli med Jim-André Stene fra Trøndelag Sankeri på en kunnskapsrik tur i marka! Smak, lukt og lær om hvilke arter og vekster som finnes på våren og hvordan du kan bruke dem til å lage nydelige retter hjemme.

22 mai
kl. 17:00 - 20:00

juni

5

tor.

08:00 - 10:30

Trondheim
Arrangement

Velkommen til frokostmøte om rekruttering til matbransjen torsdag 5.juni fra 0800-1030!

05 jun.
kl. 08:00 - 10:30

Andre aktiviteter:

mai

28

ons.

19:00 - 20:30

Digitalt
Kurs

Lokalmat handler om ekte historier, akkurat som TikTok. Foredragsholder Amanda lærer deg hva som funker og hvordan du enkelt kommer i gang.

28 mai
kl. 19:00 - 20:30

mai

31

lør.

13:00 - 16:00

Orkland
Arrangement

Hos Bårdshaug Herregård får du vakre, historiske rammer rundt ditt besøk. Sov, spis og drikk godt.

31 mai
kl. 13:00 - 16:00
30 aug.
kl. 13:00 - 16:00
27 sep.
kl. 13:00 - 16:00