UTSOLGT: Utforsk havets grønne skatter – et kurs i tang og tare med Ellen Johansen

Arrangement
Kurs

Bli med Frøyværing Ellen Johansen på et dypdykk i tang og tarenes verden. For, ingenting smaker mer av kyst, sjø, bølger, sol og salt enn tang og tare!

Bli med Frøyværing Ellen Johansen på et dypdykk i tang og tarenes verden. For, ingenting smaker mer av kyst, sjø, bølger, sol og salt enn tang og tare! Disse vekstene som gror på havets bunn, på steiner, svaberg og til og med på hverandre, er havplanter som bukter seg innover kystlinja vår. Under vannflaten finnes en hel skog av mat; og når vi får fjære i sjøen ligger tang og tare klare til sanking. Trøndelagskysten har perfekte vekstforhold for disse artene, også for dyrking. På dette kurset vil du lære om hva som er forskjellen på tang og tare, de ulike artene og hvor man kan finne dem. Du vil få lære om hvordan man går fram når man skal sanke tang og tare, og når på året disse sjøgrønnsakene er best å plukke. Hvordan tar man vare på makroalger og bruker dem som mat? Du vil få smake på ulike arter, og hvem vet, kanskje får du en kick-start som taresanker. Ellen Johansen jobber som lærer ved restaurant- og matfag på Guri Kunna videregående skole og tar med elever i fjæra for å sanke tang og tare. Hun underviser kurs i lokalmat på Hotell Frøya, hvor hun blant annet tar med seg kokkene i fjæra sånn at de kan sette tang og tare på hotellmenyen.

Andre aktiviteter fra denne produsenten:

Ingen hendelser funnet

Andre aktiviteter:

oktober

30

tor.

12:30 - 16:00

Trondheim
Arrangement
Oi! Matnettverk
Foredrag

Velkommen til et mini-seminar om bærekraft hvor du i tillegg til en fantastisk lunsj, også blir servert noen av høstens beste råvarer. Tilberedt av Årets Kokk konkurrent, Eli Anne Sundset, og noen utvalgte ungdomsskoleelever.

30 okt.
kl. 12:30 - 16:00

oktober

30

tor.

16:30 - 18:00

Trondheim
Kurs
Bryggeri
Oi! Matnettverk

Lær om sider fra Pommelier Yngve Henriksen og Sommelier Hendik Dahl Jahnsen!

30 okt.
kl. 16:30 - 18:00

november

1

lør.

18:30 - 22:30

Orkland
Arrangement

Viltaften på Bårdshaug Herregård: Trøndelags beste råvarer, kortreist og sesongbasert. En unik matopplevelse med historisk atmosfære.

01 nov.
kl. 18:30 - 22:30

november

17

man.

13:00 - 20:00

Trondheim
Arrangement
Oi! Matnettverk
Foredrag

I denne samlingen skal vi se på hvordan regioner og aktører har jobbet sammen for å oppnå mål. Vi utfordrer tankesett og lærer av hverandre med et mål frem mot Nasjonaljubileet 2030. Samlingen avsluttes med en fantastisk middag i Palmehaven på Britannia i regi av RM elever.

17 nov.
kl. 13:00 - 20:00

desember

4

tor.

11:30 - 14:30

Orkland
Arrangement
Restaurant

Velkommen til vår tradisjonelle julelunsjbuffet, tirsdag til fredag fra 4. desember – 19. desember!

04 des.
kl. 11:30 - 14:30
05 des.
kl. 11:30 - 14:30
09 des.
kl. 11:30 - 14:30