UTSOLGT: Skalldyr fra det trønderske øyriket med Ola Skjåk-Bræk

Arrangement
Kurs

Bli med Ola Skjåk-Bræk - fra Ansnes Brygger på Hitra til The Crab i Trondheim – og smak på salte og ferske råvarer rike på umami rett fra havet!

Bli med Ola Skjåk-Bræk - fra Ansnes Brygger på Hitra til The Crab i Trondheim – og smak på salte og ferske råvarer rike på umami rett fra havet! Øyriket på Trøndelagskysten byr på fantastiske råvarer, både på dypt vann og i grunnere vann mellom øyene. Her beveger de kalde havstrømmene seg inn og gir friske utskiftninger av vann, noe som gir de reneste smaker på skjell og skalldyr. På dette sjømatkurset får testet smaksløkene dine og lært nye teknikker. Dere skal åpne og smake på ferske østers med ulike toppinger, preparere ferske sjøkreps, og tilberede fersk kamskjell-carpaccio! Ola Skjåk-Bræk er utdannet kokk, og er en havets mann. Han er båtfører og dykker, og driver mat- og opplevelsesturisme på det lille bryggehotellet Ansnes Brygger på Hitra. Grunnen til at han ble med på å starte sjømatrestauranten The Crab i Trondheim er for å ta med de fantastiske råvarene fra Øyriket inn til byen slik at folk kan få oppleve det der. Ola inspireres av havet, naturen og råvarene, samtidig som han brenner for å formidle og det sosiale rundt mat og opplevelser. Bli med på en unik kystsmakopplevelse med Ola Skjåk-Bræk på The Crab!

Andre aktiviteter fra denne produsenten:

Ingen hendelser funnet

Andre aktiviteter:

september

27

lør.

13:00 - 16:00

Orkland
Arrangement

Hos Bårdshaug Herregård får du vakre, historiske rammer rundt ditt besøk. Sov, spis og drikk godt.

27 sep.
kl. 13:00 - 16:00

oktober

30

tor.

12:30 - 16:00

Trondheim
Arrangement
Oi! Matnettverk
Foredrag

Velkommen til et mini-seminar om bærekraft hvor du i tillegg til en fantastisk lunsj, også blir servert noen av høstens beste råvarer. Tilberedt av Årets Kokk konkurrent, Eli Anne Sundset, og noen utvalgte ungdomsskoleelever.

30 okt.
kl. 12:30 - 16:00

november

1

lør.

18:30 - 22:30

Orkland
Arrangement

Viltaften på Bårdshaug Herregård: Trøndelags beste råvarer, kortreist og sesongbasert. En unik matopplevelse med historisk atmosfære.

01 nov.
kl. 18:30 - 22:30

november

17

man.

13:00 - 20:00

Trondheim
Arrangement
Oi! Matnettverk
Foredrag

I denne samlingen skal vi se på hvordan regioner og aktører har jobbet sammen for å oppnå mål. Vi utfordrer tankesett og lærer av hverandre med et mål frem mot Nasjonaljubileet 2030. Samlingen avsluttes med en fantastisk middag i Palmehaven på Britannia i regi av RM elever.

17 nov.
kl. 13:00 - 20:00