Kl. 09:30 Ankomst Scandic Nidelven, registrering og kaffe
Kl. 10:30 Seminarstart
Velkommen til Oi! Matseminar 2024
Karoline Sperstad, Kjøkkensjef Scandic Nidelven ønsker velkommen til Scandic
Kent Ranum, Ordfører i Trondheim kommune ønsker velkommen
Konferansier Nils Heldal leder oss gjennom en samtale med samarbeidspartnere og matprodusenter i regionen.
Aslaug Rustad, Daglig leder Oi! Trøndersk Mat og Drikke
Petter Harald Kimo, Leder Trøndelag Bondelag
Anja Gotvasli, Bransjeansvarlig Landbruk, Sparebank 1 SMN
Ove Stenersløkken, Regiondirektør i REMA 1000 Midt-Norge.
Kl. 11:15 Dyrevelferd i havbruk- og kyllingproduksjon fram mot 2030
I et voksende marked glemmer vi dyrevelferden? Vi får en status fra bransjene.
Hanne Staverløkk, representant dyrevelfersprosjektet DyrePrat
Øyvind André Haram, representant Sjømat Norge
Økt produksjon og er det noe å lære av hverandre?
Hvis det offentlige når sine ambisiøse mål med lokalmatinnkjøp, kan dere produsere mer? Finnes det nok arbeidere? Og hva med dyrevelferden?
Hilde Talseth, Norsk Kylling
Aina Valland, Lerøy Seafood Group
Kl. 12:00 Lunsj
Kl. 13.00 Samtale om EMV og oppspill Matskatter
Egne merkevarer eller EMV er ikke noe mer mystisk enn at en matvarekjede eller butikk produserer mat selv eller får noen til å produsere den for seg. Hvorfor får EMV så mye pepper? Skal kategorien øke? Og kan en EMV bli en matskatt?
Bonden – Jørn Magne Vaag
Kjøpmenn – Christian Lykke/Bunnpris
Uten mat og drikke duger Ski-VM-heltene ikke!
Ski-VM skal bli det mest bærekraftige noensinne – og en del av satsingen er kortreist mat!
Åge Skinstad, VM-sjef Ski-VM 2025
Brit Melting, Prosjektleder Oi! Trøndersk Mat og Drikke
Beskytta Betegnelser fram mot 2030
Blir det flere eller færre matskatter når volumet økes? Hva betyr det å få en beskytta betegnelse, og tjener man penger på å ha det? Er norske forbrukere mer merkebevisste i en urolig verden.
Borghild Lundeby, Nasjonaljubileet
Nina Sundquist, Stiftelsen Norsk Mat
Trond Vilhelm Lund, Rørosmeieriet
Nils Jørgen Karlsen, Frøya Kommune, Beskytta Betegnelse på sjømat.
Eli Arnstad – Stjørdalsøl som Beskytta Betegnelser
Kl. 14.00 Beredskapsdebatt – selvforsyningsgrad og beredskap
Hvor viktig er maten i vår nasjonale beredskap? Er det krig i Europa som fikk fart på selvforsyningsgraden? Og har vi egentlig nok bønder og fiskere?
Sigrid Hjørnegård, Generalsekretær i Norges Bondelag.
Tom Christiansen, Oberstløytnant og nestkommanderende for Ørland flystasjon
Robert Eriksson, Administrerende direktør i Norske Sjømatbedrifters Landsforening.
Kent Ranum, Ordfører Trondheim kommune
Tomas Iver Hallem, Fylkesordfører i Trøndelag fylkeskommune
Audhild Slapgård, Landbruksdirektør, Statsforvalteren i Trøndelag
Kl. 14:30 - Mingling
Kl. 15:00 Trøndersk Matmanifest
ISS Facility Services vant prisen for Årets Beste Matsvinntiltak i 2023, og nå er de klare for å signere Trøndersk Matmanifest.
Terje Kvam, ISS Facility Services AS
Signeringer nye virksomheter i 2024
Kl. 15:15 - Prisutdeling
Bærekraftprisen, i regi av Sparebank 1 SMN
Tenke Stort Prisen, i regi av REITAN
Årets produkt 2024, se hvem som er nominert her.
16:00 Avslutning Oi! Matseminar 2024
19:00 Chefs’ Dinner (obs. egen billettering)