Trøndersk Matfestival
Bryggerifestivalen
Prosjekter
Oi!
Leter du etter en matprodusent eller et produkt? Her kan du finne det.
Dato: Onsdag 31. juli, kl. 10.30-16.00(registrering fra kl. 09.30)
Sted: Scandic Nidelven, Trondheim
Konferansier: Nils Heldal
Velkommen til Oi! Matseminar 2024, hvor vi skal diskutere dyrevelferd, Beskytta Betegnelser, matskatter og beredskap.
Oi! Matseminar arrangeres 31. juli på Scandic Nidelven i Trondheim, dagen før Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen åpner. Seminaret skal løfte tema som er viktige for Trøndelag som matregion.
I år snakker vi om:
Bryggeripolitisk seminar i regi av NHO og BROD arrangeres kl. 18:00 på E. C. Dahls Pub og Kjøkken for de som ønsker å delta der.
Velkommen til en matnyttig dag 31.juli!
Påmelding oi! matseminar 2024
Vi inviterer til storslått Chefs Dinner med Christopher Davidsen og venner! Velkommen til en fest med matstasjoner, underholdning, musikk og overraskelser. Ønsker du å delta på både Oi! Matseminar og Chef's Dinner, kan kjøpe én billett som inkluderer begge!
OBS: FÅ BILLETTER IGJEN
Billetter
Kl. 09:30 Ankomst Scandic Nidelven, registrering og kaffe
Kl. 10:30 Seminarstart
Velkommen til Oi! Matseminar 2024
Karoline Sperstad, Kjøkkensjef Scandic Nidelven ønsker velkommen til Scandic
Kent Ranum, Ordfører i Trondheim kommune ønsker velkommen
Konferansier Nils Heldal leder oss gjennom en samtale med samarbeidspartnere og matprodusenter i regionen.
Aslaug Rustad, Daglig leder Oi! Trøndersk Mat og Drikke Petter Harald Kimo, Leder Trøndelag Bondelag Anja Gotvasli, Bransjeansvarlig Landbruk, Sparebank 1 SMN Ove Stenersløkken, Regiondirektør i REMA 1000 Midt-Norge.
Kl. 11:15 Dyrevelferd i havbruk- og kyllingproduksjon fram mot 2030
I et voksende marked glemmer vi dyrevelferden? Vi får en status fra bransjene.
Hanne Staverløkk, representant dyrevelfersprosjektet DyrePrat Øyvind André Haram, representant Sjømat Norge
Økt produksjon og er det noe å lære av hverandre?
Hvis det offentlige når sine ambisiøse mål med lokalmatinnkjøp, kan dere produsere mer? Finnes det nok arbeidere? Og hva med dyrevelferden?
Hilde Talseth, Norsk Kylling Aina Valland, Lerøy Seafood Group
Kl. 12:00 Lunsj
Kl. 13.00 Samtale om EMV og oppspill Matskatter
Egne merkevarer eller EMV er ikke noe mer mystisk enn at en matvarekjede eller butikk produserer mat selv eller får noen til å produsere den for seg. Hvorfor får EMV så mye pepper? Skal kategorien øke? Og kan en EMV bli en matskatt?
Bonden – Jørn Magne Vaag Kjøpmenn – Christian Lykke/Bunnpris
Uten mat og drikke duger Ski-VM-heltene ikke!
Ski-VM skal bli det mest bærekraftige noensinne – og en del av satsingen er kortreist mat!
Åge Skinstad, VM-sjef Ski-VM 2025 Brit Melting, Prosjektleder Oi! Trøndersk Mat og Drikke
Beskytta Betegnelser fram mot 2030
Blir det flere eller færre matskatter når volumet økes? Hva betyr det å få en beskytta betegnelse, og tjener man penger på å ha det? Er norske forbrukere mer merkebevisste i en urolig verden.
Borghild Lundeby, Nasjonaljubileet Nina Sundquist, Stiftelsen Norsk Mat Trond Vilhelm Lund, Rørosmeieriet
Nils Jørgen Karlsen, Frøya Kommune, Beskytta Betegnelse på sjømat. Eli Arnstad – Stjørdalsøl som Beskytta Betegnelser
Kl. 14.00 Beredskapsdebatt – selvforsyningsgrad og beredskap
Hvor viktig er maten i vår nasjonale beredskap? Er det krig i Europa som fikk fart på selvforsyningsgraden? Og har vi egentlig nok bønder og fiskere?
Sigrid Hjørnegård, Generalsekretær i Norges Bondelag.
Tom Christiansen, Oberstløytnant og nestkommanderende for Ørland flystasjon
Robert Eriksson, Administrerende direktør i Norske Sjømatbedrifters Landsforening.
Kent Ranum, Ordfører Trondheim kommune
Tomas Iver Hallem, Fylkesordfører i Trøndelag fylkeskommune
Audhild Slapgård, Landbruksdirektør, Statsforvalteren i Trøndelag
Kl. 14:30 - Mingling
Kl. 15:00 Trøndersk Matmanifest
ISS Facility Services vant prisen for Årets Beste Matsvinntiltak i 2023, og nå er de klare for å signere Trøndersk Matmanifest.
Terje Kvam, ISS Facility Services AS
Signeringer nye virksomheter i 2024
Kl. 15:15 - Prisutdeling
Bærekraftprisen, i regi av Sparebank 1 SMN Tenke Stort Prisen, i regi av REITAN Årets produkt 2024, se hvem som er nominert her.
16:00 Avslutning Oi! Matseminar 2024
19:00 Chefs’ Dinner (obs. egen billettering)
Administrerende direktør i Norsk Kylling.
Hilde leder et selskap som de siste ti årene har gjort store forbedringer på dyrevelferd, klima og miljø. I 2023 fikk Norsk Kylling Næringslivets klimapris, og i 2024 ble Solvinge kåret til Norges mest bærekraftige merkevare for kylling, andre året på rad.
Bonde og melkeprodusent i Soknedal, og nestleder i Trøndelag Bondelag.
Hanne er utdannet agronom, kvalitetsrevisor og agrotekniker, og jobber til daglig som rådgiver i landbruksforvaltningen i Midtre Gauldal kommune. Hun har fagansvar for dyrevelferd i Trøndelag Bondelag, og er leder for styringsgruppa til DyrePrat.
Fylkesordfører i Trøndelag fylkeskommune
Forretningsmann og styreleder i I. K. Lykke, selskapet som eier dagligvarekjeden Bunnpris.
Administrerende direktør i Stiftelsen Norsk Mat siden 2012.
Nina er ansvarlig for merkeordningen Beskyttede betegnelser og har utdanning fra Forsvaret og BI.
Hun har tidligere jobbet for Forsvaret, Argument, Nortura og Stiftelsen Norsk Mat.
Driftssjef i ISS Food
Terje er utdannet kokk og pølsemaker, og har vært i serveringsbransjen siden 1993. Han er lidenskapelig opptatt av å servere gode, bærekraftige måltider.
ISS vant pris for Årets Beste Matsvinntiltak mot ansatte i 2023, Norges sunneste kantinekjede i 2022 og 2023, samt er den eneste i serveringsbransjen som har avgitt plastløftet.
Leder for landbruksteamet i SpareBank1 SMN.
Anja har jobbet i banken i 20 år og driver gården Viset i Sør- Beitstad, der det produseres korn og skog. Hun har et brennende engasjement for trøndersk matproduksjon og utvikling av trøndersk landbruk.
Aktiv langrennsløper og student til tidlig 90-tall.
Deretter bred leder- og styre-erfaring fra sportsbransjen, Norges Skiforbund, energi, arbeid og inkludering, reiseliv og NHO.
Har kommentert langrenn og kombinert på 4 TV kanaler i til sammen 17 år.
Jobber i dag som VM-sjef for Ski-VM 2025.
Ordfører i Stjørdal kommune.
Tidligere banksjef for samfunnsutbytte i SpareBank1 SMN.
Ove Stenersløkken er Regiondirektør i REMA 1000 Midt-Norge.
Landbruksdirektør for Trøndelag.
Audhild er tdannet jurist og overtok hjemgården i 2006 der de driver med korn og slaktegrisproduksjon. Hun kjenner landbruksnæringa godt, både gjennom egen gårdsdrift, arbeid innen kommunalforvaltning, men også via en rekke verv i landbrukets bedrifter og organisasjoner over flere år.
Administrerende direktør i Norske Sjømatbedrifters Landsforening.
Eriksson har 20 år bak seg som folkevalgt politikker, og hvor han representerte Fremskrittspartiet. Han var arbeids- og sosialminister fra 2013 til 2015.
Leder sekretariat Nasjonaljubileet 2030.
Borghild er sivilingeniør som har jobbet i kultursektoren hele livet; alt fra Norsk Revyfaglig Senter på Høylandet til Den kulturelle skolesekken. Hun har jobbet med ulike utviklingsprosjekt på Stiklestad i 15 år og har vært prosjektleder for Nasjonaljubileet 2030 siden 2017.
Kommunikasjonssjef i Sjømat Norge.
Øyvind har en bachelor i journalistikk fra NTNU / NLA samt mellomfag i historie og statsvitenskap. Han jobbet 12 år i en rekke redaksjoner i NRK, og de siste årene med spesialkompetanse innen fiskeri og havbruk. Før han begynte i Sjømat Norge i 2010 har han og jobbet med kommunikasjon i Danske Bank.
Oberstløytnant, nestkommanderende for Ørland flystasjon og stabssjef for 132 Luftving.
Han har stabsskole fra Forsvarshøgskolan i Stockholm og tjenestegjorde ved Internasjonal Militær Stab ved NATO hovedkvarteret i Brussel 2018 til 2022. Han er også prosjektleder for prosjektet Bærekraft og Beredskap som Luftforsvaret er i gang med.
Leder for kommunikasjon og samfunnskontakt, Lerøy Seafood Group.
Aina har jobbet i sjømatnæringen i over 20 år, store deler av tiden for Sjømat Norge, og brenner for denne næringen fordi det er en viktig produsent som skaper store ringvirkninger i Norge.
Har jobbet i Lerøy Seafood Group siden 2022 og har bygget opp en avdeling innen kommunikasjon og samfunnskontakt.
Prosjektleder og Festivalleder for Trøndersk Matfestival.
Har jobbet hos Oi! Trøndersk Mat og Drikke siden 2011, og har vært involvert i en rekke store prosjekter for å løfte Trøndelag som matregion.
Jobber nå i tillegg med å løfte lokalmat-satsingen i Ski-VM 2025.
Fylkesleder Trøndelag Bondelag
Kimo driver med melkeproduksjon og salg av fôringskalv. Han ble valgt inn som styremedlem i Trøndelag Bondelag på årsmøte i 2019 og er valgt som fylkesleder i Trøndelag Bondelag i 2022, 2023 og 2024. Han har politisk erfaring fra lokalt kommunestyre, og partipolitisk erfaring bla. fra Landbrukspolitisk utvalg Ap Trøndelag.
Ordfører i Trondheim kommune.
Ranum er representant for Høyre.
Avdelingsleder i Innovasjon Norge Trøndelag.
Generalsekretær i Norges Bondelag.
Sigrid har lang og bred erfaring fra flere av næringslivets interesseorganisasjoner, blant annet Energi Norge. Hun har også jobbet som politisk rådgiver og statssekretær i tre departement.
Ukentlig leder i reklamebyrået Framom.
Nils har lang erfaring som journalist og som konsulent/leder i kommunikasjonsbransjen.
Daglig leder i Oi!.
Oi! sin visjon er å skape «mersmak og merverdi» for Trøndelag som matregion, produsenter og samarbeidspartnere. Utstillere på Trøndersk Matfestival skal få landets beste salgsarena for sine produkt og matopplevelser.