0 1600 False False 1 85 Fileshare Filarkivroot Matfestivalen Bilder Thomas Rett 01 Still 02 Jpg

Orklandsalat

Høvding Herford og Hånstaur. De kan det med navn i Orkland! I en pølse laget av Herford-kjøtt har de blandet inn en av verdens beste oster; Høvding Sverre. Den får hovedrollen i denne salaten sammen med linbrød, honningsennep og mye grønt. Kokk Thomas Borgan viser deg gode triks til en perfekt sommersalat. 

 

Orklandsalat

Du trenger: 

Spekepølse fra Steindalen gård

Posjert egg fra Storkvikne Gård

Friske urter og salater fra Permalin gård, sprøtt linbrød fra Linbakst, stekt ost fra Orkladal ysteri og Hånstaur fra Fosslykkja biegård

Slik gjør du:

(Jukse)posjert egg:

Legg plastfolie/glapack i en kaffekopp, knekk egget oppi. Hell deretter på 2 ss olje, gjerne en olje med smak, for eksempel ramsløkolje som brukes i filmen. Knyt igjen folien på toppen og trekk egget i 7 minutter i vann rett under kokepunktet.

Stekt ost fra Orkladal ysteri og sprøtt linbrød
Varm en stekepanne til medium varme med nøytral olje. Legg i stekeosten og stek den 4 minutter. Samtidig kuttes linbrødet i terninger og stekes i samme panne. Hvis nødvendig kan brødet ligge noen minutter ekstra for å oppnå sprø konsistens.

Kutt Høvding Herford spekepølse fra Stendalen gård i skiver

Bruk de grønnsakene som er ønskelig, det som er ypperlig i en slik salat er tomater, asparges, selleristang, rødbeter, vårløk og agurk.

Et godt tips for urtene og salatene er å legge dem i isvann 30 minutter før servering for å oppnå sprø og deilig konsistens. Ved servering så vendes salaten opp med Hånstaur fra Fosslykkja biegård og litt salt.

Anrett salaten nederst, deretter grønnsaken vendt opp med olje, salt og sitron. Deretter egg, krutonger og urter. Avslutt med skiver av spekepølse og revet Høvding Sverre fra Orkladal ysteri på toppen.

Vis oss gjerne resultatet ditt: #matriketmidt #tronderskmatfestival