08. Stjørdalsføret Spigill Still 01

Stekost fra Stjørdal

Stekeost, syltede rødbeter, valnøtter og revet pepperrot

Tenk så heldige vi er som har en av verdens beste kokker som festivalkokk!

Head Chef Christopher W Davidsen ved Speilsalen var i år landslagstrener til det norske kokkelandslaget og han har selv vunnet sølv i Bocuse D`Or. I dette portrettintervjuet kan du bli bedre kjent med vår hardføre mesterkokk.

Mens vi venter på Trøndersk Matfestival i sommer kan du lage mat sammen med Christopher. Her har han brukt råvarer og produkter fra de ulike regionene som deltar på Trøndersk Matfestival.

Dette er oppskrifter for alle, som du fint kan lage hjemme. Kokken deler også noen gode tips underveis. Klar, ferdig, kok!

STEKEOST MED RØDBETER

Syltede rødbeter:
400 g rødbeter
1 dl epleeddik
2 dl syrlig eplejuice 1 dl vann
1 dl sukker
1 kanelstang
1 stjerneanis
1 ts karve

Rødbete-vinaigrette med valnøttolje:
2 dl rødbetejuice
1 dl solbærsaft
1 1⁄2 dl rødvinseddik 1 stjerneanis
1⁄2 dl sukker
1 dl valnøttolje
2 stk stekeost
pepperrot-bit

Kok rødbetene med skallet på i saltet vann til de er møre, ca. 1 time .Kjøl dem ned, skrell dem og kutt dem fint. Kok opp eddik, eplejuice, sukker, kanelstang, stjerneanis og karve. Ha rødbeter i laken og la dem ligge i minimum 1 døgn.
Lag vinaigrette ved å koke opp rødbetejuice, solbærsaft, sukker, eddik og stjernenanis til det blir en litt tykk dressing. Ha i olje og rør om.
Sett en stekepanne på høy varme. Når pannen er varm, legges stekeosten i og stekes i ca. 2 minutter på en side.
Rett før servering vendes syltet rødbete inn i rødbete-vinaigrette. Ha på tallerkener. Del stekeosten i to og dander på toppen av rødbetene, og riv over fersk pepperrot.