10. Melhus Tartar Still 01

Tartar med storfe fra Melhus

Tartar med black garlic majones, sprøstekt løk og syltet rødløk

Tenk så heldige vi er som har en av verdens beste kokker som festivalkokk!

Head Chef Christopher W Davidsen ved ved Speilsalen var i år landslagstrener til det norske kokkelandslaget og han har selv vunnet sølv i Bocuse D`Or. I dette portrettintervjuet kan du bli bedre kjent med vår hardføre mesterkokk.

Mens vi venter på Trøndersk Matfestival i sommer kan du lage mat sammen med Christopher. Her har han brukt råvarer og produkter fra de ulike regionene som deltar på Trøndersk Matfestival.

Dette er oppskrifter for alle, som du fint kan lage hjemme. Kokken deler også noen gode tips underveis. Klar, ferdig, kok!

 

TARTAR MED BLACK GARLIC MAJONES

Tartar:
400 g flatbiff uten sener av kalv 2 eggeplommer
1 ts kvernet pepper
2 ss olivenolje
1 ss finhakket gressløk maldonsalt
saft av 1 sitron

Black garlic majones:
1 dl majones
2 fedd black garlic
4 ss finhakket vårløk, kun
det grønne
1 ss creme fraiche
Salt, pepper og sitron juice

4 ss sprøstekt løk fra butikk

Syltet rødløk:
2 stk rødløk
4 ss epleeddik
4 ss syrlig eplejuice 4 ss sukker
1 ts honning

Lag syltet rødløk først: Rens løken og kutt dem i tynn skiver. Kok opp eddik, juice, sukker og honning. Hell dette over løken og sett i kjøleskap. Klar til servering når det er avkjølt.
Hakk kjøttet fint opp til tartar. Her er det viktig å bruke god tid så det ikke blir grove biter, det skal være finhakket. Ha kjøttet i en bolle, rør inn eggeplommer, olivenolje, gressløk og pepper. Smak til med salt og sitronsaft. Majones kjøres opp med black garlic, creme fraiche vårløk med stav- mikser til alt er fint blandet. smak til med salt, pepper og sitron. Ha dette over tartaren, dryss over sprøstekt løk og topp med syltet rædløk etter smak. Jeg vil anbefale grillet brød til dette.