Trøndersk Matfestival
Bryggerifestivalen
Prosjekter
Oi!
Leter du etter en matprodusent eller et produkt? Her kan du finne det.
Til to personer:200g laks2 egg1stk avokado1stk sjalottløk1stk rødløkgressløkgod olivenoljeruccolakrispisalatsalt Tartar:Kutt laks i små biter og smak til laksen med salt, gressløk, rødløk og olivenolje. Posjert egg:Kok opp vann, tilsett 2ts eddik per liter vann.Klekk egg i en bolle ved siden av og ha en skje eddik i eggene også.Når vannet koker settes platen ned slik at det bare så vidt koker.Lag en liten bølge i vannet ved å røre vannet rundt og rundt, slipp eggene forsiktig ned i vannet og la den bli med rundt. Pass på at vannet er i konstant bevegelse, men at det ikke går for fort heller.Sjekk eggene etter noen minutter. Plommen skal være helt flytende, men eggehviten skal ha satt seg helt.Her er en video om hvordan man posjerer egg
Hollandaise:1stk finkuttet sjalottløk1dl hvitvinseddik2stk eggeplommer300g smeltet smørsitronsalt Stek sjalottløken gyllen på middels varme, tilsett hvitvinseddik og reduser dette til halvparten. Sil av løken. Dette kaller vi en reduksjon, og det er basen til hollandaisesausen vi skal lage.Ha eggeplommene i reduksjonen, og visp dette sammen under litt varme til dette blir en tykk masse. Da kan man begynne å spe med smeltet smør. Spe i en tynn stråle, og ikke for mye i gangen. Det er viktig å hele tiden holde konstant tempratur, rundt 50-60 grader. Når man har spedd i alt smøret smakes sausen til med sitron og salt. Legg brød med smør på en tallerken. Legg på salat og hakket avokado.Legg tartaren på, gjerne forme den med ring eller lignende.Legg det posjerte egget over laksen og avslutt med hollandaise.Ha gjerne et dryss med gressløk over.Vel bekomme!
Vil du oppskalere oppskriften er framgangsmåten den samme, og her er ingredienslista:Til 20 personer:2 kg laks20 stk egg10 stk avokado6 stk sjalottløk10- 15 ss god olivenolje4 poser ruccola4 poser krispisalat20 skiver godt brødeddikgressløksaltHollandaise:8 stk finkuttet sjalottløk6 dl hvitvinseddik8 stk eggeplommer800 g smeltet smørsitronsalt