Festsodd_fra_Trondelag_MM_10024.jpg

Beskyttede betegnelser - Stiftelsen Norsk Mat

Sikrer norsk mat- og drikkekultur beskyttelse og anerkjennelse

Vis meg veien

Ønsker du en ekte opplevelse av norsk matkultur? Kom innom vår stand i teltet "Besøk fra Norge" for smaksprøver av beskyttede produkter rett fra produsentene. Her blir det festlige konkurranser, morsomme aktiviteter – og god stemning hele dagen! Hva er Beskyttede betegnelser? Beskyttede betegnelser er en offentlig merke- ordning som sikrer at kun produkter produsert i et bestemt geografisk område og etter spesifikke, tradisjonelle metoder, kan bære et spesielt navn. Denne beskyttelsen er viktig fordi den opprettholder kvaliteten og sær- preget til lokale produkter, støtter småskala produsenter, og bevarer norsk matkultur. Beskyttede Betegnelser gir forbrukere tillit til at de kjøper ekte varer av høy kvalitet som har lang tradisjon i det området de er fra. Beskyttede betegnelser er en norsk merkeordning tilsvarende Protected Geographical Indications (PGI) i EU. Det er for eksempel denne beskyttelsen som gjør at kun spekeskinker fra Parmaprovinsen i Italia kan kalles «Prosciutto di Parma» og at kun sprudlende vin fra Champagne-regionen i Frankrike kan kalles «Champagne». I Norge betyr dette at Festsodd fra Trøndelag kun produseres i Trøndelag etter en spesifikk produksjonsmetode, kun moreller fra Telemark kan kalles “Telemarksmoreller” og sider frå Hardanger må være produsert i Hardanger så lenge de også oppfyller strenge krav til produksjonsmetode og kvalitet. Alle disse er beskyttet ved lov og viser fram norsk matkultur på sitt beste!
Åpningstider
Mandag Stengt
Tirsdag Stengt
Onsdag Stengt
Torsdag Åpent hele dagen
Fredag Åpent hele dagen
Lørdag Åpent hele dagen
Søndag Stengt

Kom i kontakt med Beskyttede betegnelser - Stiftelsen Norsk Mat

Aktiviteter fra denne produsenten

Ingen hendelser funnet