main.JPG (56)

Kilnes gård

På Kilnes gård møtes vi ved bordet eller ute på jordet. Opplev hvordan gården og naturen gir oss alt vi trenger. Det er nemlig slik at raushet lønner seg. Vi vet at godt, reint fôr gjør at kua lager den beste melka og at den gladeste grisen gir oss det beste kjøttet. Vi er stolte av jorda vi dyrker og mulighetene skogen gir. På Kilnes får du oppleve et raust og ekte gårdsliv, og ta del i hverdagen til både mennesker og dyr.

Vis meg veien

Kilnes gård har tradisjonell drift med melk, kjøtt, korn og skog. I 2012 flyttet kuene inn i nytt robotfjøs. Korn- og grasproduksjon. I tillegg drives det ut tømmer fra egen skog og leies ut storviltjakt og laksefiske.

I 2018 satte vi inn Norges første melkeautomat hvor kunden kan komme å kjøpe fersk gårdsmelk hver dag mellom 10-20 (april-sept.) 10-18 (okt.-mars).

På Kilnes gård homogeniserer vi ikke melka, derfor ligger den fettrike delen av melka øverst i melkelaget når den står en stund i kjøleskapet.
Dette kan enten ristes inn i melka igjen eller fløtes av med en øse. Denne fløten er kjempefin å bruke i matlaging, men selv synes vi at melka blir ekstra god når fettet ristes inn i melka igjen. Mengden fett i melka vil variere ut i fra hva kua spiser. Fettprosenten på gårdsmelka ligger mellom 4,2% og 4,7%.

Nå tar vi skrittet videre å ønsker og tilby flere melkeprodukter. Vi vil på matdagene lansere "ekte gårdsvaffelrøre." Utover høsten vil det også komme enda flere produkt som f.eks. fløte, skummet melk, surmelk og forhåpentligvis også rømme, yoghurt og smør.

Melkeautomaten står vegg i vegg med fjøset. Vi har bygget en melkerampe inne i Melkebua med vindu rett inn i fjøset hvor en kan følge med på at kuene blir melket i melkeroboten. På sommeren går også flere andre dyr ute på gården som dere kan komme å hilse på og være sammen med.

På Kilnes får du oppleve ekte gårdsliv, og ta del i hverdagen til både mennesker og dyr.

Aktiviteter fra denne produsenten

Ingen hendelser funnet