Trøndersk Matfestival
Bryggerifestivalen
Prosjekter
Oi!
Leter du etter en matprodusent eller et produkt? Her kan du finne det.
På den splitter nye scenen ved Trøndersk Matfestival ble vinnerne av Årets Produkt 2025 kunngjort dagen før festivalen åpner. I løpet av en dag i juni fikk 12 jurymedlemmer smake seg gjennom over 110 produkter som er blitt sendt inn for å konkurrere om den gjeve tittelen Årets Produkt under Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen. Juryen besto, som alltid, av fagfolk fra restaurant- og serveringsbransjen i Trondheim.
Tidlig i juni smakte tolv av våre fremste mat- og drikkeeksperter seg gjennom et helt rom av det ytterste matregionen trøndelag har å by på. Jurymedlemmene fikk smake på pølser og oster, kjøtt og søtt, drikke både med og uten alkohol og fikk åpne noen helt spesielle små og store matgaver.
Juryen tok jobben alvorlig og har både luktet på, tatt på, kjent på og vurdert innpakning, lukt og det visuelle uttrykket for å kunne kåre de aller beste produktene til vinnere av Årets Produkt 2025.
Dagen før festivalen ble vinnerne annonsert på det nye sceneområdet under Trøndersk Matfestival. Landbruks- og matminister Nils Kristen Sandtrøen fikk æren av å annonsere vinnerne og fikk god hjelp at Aslaug Rustad Daglig Leder Oi! Mat og Drikke og Vigdis Harsvik leder Innovasjon Norge Trøndelag.
Garnvik AS med produktet: Garnvik Røkt Ørret
Stokkøy Bakeri AS med produktet: Quiche m/løk og ost
Fru Nelik AS med produktet: Rabis
Rørvik Fiskemat AS med produktet: Helrøkt Røye fra Blåfjell
Hitra gårdsmat med produktet: Grusomme blå
Stensaas Reinsdyrslakteri med produktet: Reinsdyr Culotte
Garnvik AS med produktet: Garnvik tørrmodnet røkt laks
Inderøy Mosteri med produktet: Discovery Eplemost
Monkey Brew med produktet: Kepler Bayer
Jentene på Tunet med produktet: Selburose
Hitra gårdsmat med produktet: Kongeost