8.png (7)
Opplevelser | 16.03.21

Trondheim markerer seg som gastroby

På kort tid har Trondheims restauranter fått viktige utmerkelser. Le Bistro i Trondheim er kåret til landets beste bistro og Speilsalen på Britannia Hotel er kåret til Norges beste restaurant.

Det har vært et kontrastfylt år i restaurantbransjen i Trondheim. Med både priser og nedstengninger. Nå har to av byens restauranter fått utmerkelser som smaker ekstra godt i et pandemiår med mye usikkerhet.

- Vi ble utrolig rørt og glad for anmeldelsen. Det å få en slik opptur etter et tøft år er veldig godt.
I tillegg blir man jo litt redd, med så fine ord kommer folk med store forventninger, sier Mette Julius Evensen, som sammen med sin mann Martin Julius Hovdal gikk inn som nye eiere og tok over driften på Le Bistro ved årsskiftet. Paret drev restauranten Røst i fem år før de skiftet beite. 

- Det siste året som kokk har vært krevende. Vi har holdt pusten, måttet stenge eller måttet gjort store eller små forandringer på kort tid. Hele bransjen vår har stått på som helter under det hele. Vi har veldig troa på dette. Vi kunne jo ikke sitte å vente på at det skal «gå over» heller, sier Evensen.

Fra Dagens Næringsliv 5. mars 2021. Restaurantanmeldelse fra " Salt og Pepper".

Her kan du lese anmeldelsen fra Dagens Næringsliv.

Les også anmeldelsen Dagens Næringsliv har gjort av Fagn. 

 

Dobbelsuksess for Speilsalen.

I februar 2020 fikk Speilsalen på Britannia Hotel sin første Michelinstjerne og i fjor høst ble restauranten nominert som kandidat til Årets Restaurant i Norge i 2020. I konkurransen var også Maaemo, Re-Naa, Rest, Stallen og The Tea Room.

Nå er det altså klart at Speilsalen stikker av med seieren og blir dermed automatisk også finalist i kampen om The Nordic Prize, som arrangeres av Den Danske spiseguide

Christopher Davidsen og Håkon Solbakk ved Speilsalen. Solbakk ble nettopp trukket ut til å være en av fem finalister som skal kjempe om å delta på Bocuse d´Or, også kjent som verdensmesterskapet i kokkekunst.

Like etter Michelinutdelingen ble ventelistene ble lange og på grunn av pandemien har hotellet vært stengt i flere runder. Nå har hotellet åpnet igjen og utmerkelsen som landets beste restaurant betyr ekstra mye i år. 

- Vi er i meget godt selskap og jeg er glad for at Speilsalen blir lagt merke til utenfor Norge, som en forlengelse av Michelinstjernen vi fikk i fjor. Siden vi mottok den i februar 2020, har vi gjort mange grep for å forbedre oss ytterliggere. Blant annet med etableringen av en helt ny Caviarbar og et nytt vinrom og dessertstasjon ute i restauranten, sier kjøkkensjef Christopher Davidsen i Speilsalen, som også uttaler til NRK Trøndelag at prisen kommer på andreplass etter Michelin. 

Hotellsjef Forselius sier til NRK at Speilsalen er Britannias spydspiss, og avgjørende for å få tilreisende til Trondheim.

– Nå får de andre nordiske landene øynene opp for oss, og vi vil tiltrekke oss den typen gjester vi også ønsker på hotellet når verden åpner igjen, sier Forselius til NRK.


Opptur for ansatte hos Speilsalen på Britannia Hotel som nettopp ble kåret til Norges beste restaurant i 2020. 

 

Det svinger for gastrobyen

- Dette er viktige anerkjennelser av det dyktige fagmiljøet hos trondheimsresturantene. Michelin-stjernene har satt Trondheim på det gastronomiske kartet, og nå kan de måle seg mot andre topp restauranter i Norden og Europa. I 2022 er Trondheim og Trøndelag Europeisk matregion, og da trenger vi fyrtårn som Speilsalen, Le Bistro, Credo og Fagn for å trekke et kresent gastropublikum til byen, for å vise fram lokale råvarer og produkt i verdensklasse fra vår bugnende matregion, sier daglig leder Aslaug Rustad i Oi! Trøndersk Mat og Drikke.

God mat og lave skuldre på Le Bistro i Trondheim som ligger i Munkegata.

Aktuelt