Trøndersk Matfestival
Bryggerifestivalen
Prosjekter
Oi!
Leter du etter en matprodusent eller et produkt? Her kan du finne det.
31. juli- 2. august forvandles Trondheim til smakenes hovedstad når Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen går av stabelen for 20. gang. Jubileet markeres med et bredt program, nye konsepter og enda flere produsenter. Det er Trøndersk Matfestival som feirer rund-dag, og med det ønskes publikum velkommen til årets festivaler med nytt, oppgradert strategisk design.
Artikkelen ble først sendt ut som pressemelding
– Det er med stor glede vi nå har startet rigginga på Torvet sier Aslaug Rustad, daglig Leder for Oi! Trøndersk Mat og Drikke AS.
– I år feirer også Trøndersk Matfestival 20-års-jubileum og det gleder vi oss selvfølgelig ekstra mye til å feire. I bursdagsgave får festivalen nå også nytt og oppdatert design-utrykk. Publikum vil først og fremst merke dette med ny helhetlig dekor under årets festivaler, noe som vi håper og tror vil føre til en bedre helhetlig brukeropplevelse, sier Rustad.
Et uttrykk forankret i trøndersk arv
– Vi har jobbet med dette prosjektet en stund nå, det var viktig for oss at vi tok med oss vår trønderske arv og historie når vi skulle igangsette et slikt prosjekt sier Ida Lee-Wright, kommunikasjonssleder i Oi!
– Sammen med vårt designbyrå Skogen, har vi nå fått utviklet et uttrykk forankret i trønderske bunader og den sørsamiske drakta gapta. Vi knytter dette opp mot måltidshistorikk og ønsker å fremheve hvor maten kommer fra, at hvert produkt har en lang historie før den havner på din tallerken. Det har vært viktig for oss å tenke langsiktig og helhetlig, og profilen er utviklet slik at den også kan gjenbrukes på våre andre festivaler, som Bryggerifestivalen og Norway Seafood Festival.
– En tydelig enhetlig profil styrker festivalens trønderske merkevare, og tydeliggjør de trønderske regionene. Vi har gjort noen grep som enklere lar oss gjenbruke teltmøner og annen dekor som er et rent bærekraftig grep, både miljømessig og økonomisk. Vi jobber jo med lokalmat og drikke, noe av det mest bærekraftige du kan putte i kroppen, og da er det viktig at vi tenker på denne måten på alt vi gjør, sier Rustad.
Egen panteordning
– I år er vi også stolte over å være den første festivalen i landet med et pant- og retursystem for gjenbruksemballasje på matretter. I vårt nye telt “Norge på Besøk” får publikum nå muligheten til å kjøpe Oi!-retter i gjenbrukbar emballasje som leveres tilbake i egen panteautomat – og brukes om igjen, forteller Rustad
Med dette prosjektet tar Trøndersk Matfestival og samarbeidspartnerne et konkret grep for å redusere engangsplast og avfall. Prosjektet er et samarbeid mellom Trondheim kommune, Handelens Miljøfond, GRIN, Tingstad Emballasje og Oi! Trøndersk Mat og Drikke, og markerer et viktig skritt i retning av mer miljøvennlige arrangement.
Bygger matnasjonen Norge og forbereder oss på 2030
– Med denne visuelle justeringen kan vi feire de siste 20 år med Trøndersk Matfestival og rigge oss mot 2030, med store ambisjoner om å bygge den trønderske mat-merkevaren i årene som kommer sier Rustad.
– På denne måten kan vi videreutvikle våre festivaler, gi våre trønderske lokalmatprodusenter en større kundebase og virkelig styrke både Trønderske lokalmatprodusenter samt bidra til å styrke matnasjonen Norge i sin helhet avslutter Rustad.
Vi ser frem til å ønske utstillere og besøkende velkommen til årets festivaler som nå vil få et oppdatert visuelt uttrykk på flere områder.
En smakfull feiring – dette venter deg på Trøndersk Matfestival 2025
I to tiår har Trøndersk Matfestival satt smaken av Trøndelag på kartet og hver sommer strømmer tusenvis til sentrum for å oppleve det beste av lokalmat og -drikke.
Unike arrangementer
Det er fortsatt noen ledige billetter til de forskjellige mat-opplevelsene. Disse er tilpasset ulike målgrupper, du kan blant annet delta i Pilegrimslunsj på Nidelvens bredder, lære om trøndersk eplesider, delta i den spesielle lunsjen på Bryggerifestivalen: Brewers Brunch og smaking i loungen. Vi kjører i år et eget kurs for de med Cøliaki, her får man grunnleggende tips og råd for å lykkes med glutenfri bakst. Både til hverdag og fest og vi vil ha stort fokus på barn med cøliaki.
Vi anbefaler folket å ta en titt på våre nettsider (www.oimat.no) hvor de til enhver tid finner oppdatert informasjon om hvilke arrangement som har billetter igjen, og hvilke som er utsolgt.