Alle Elevene
Ung Matglede | 21.01.25

Stort engasjement blant lokale bedrifter for Ung Restaurant Levanger

Tirsdag, 21. januar, ble det arrangert Ung Restaurant på Levanger Videregående skole for ungdomsskoleelever fra Skogn, Levanger og Verdalsøra.

Under gjennomføringen stilte skolene som hvert sitt lag, ledet av kokker fra lokale bedrifter, og konkurrerte mot hverandre om den beste gjennomførte tre-retteren. Hvert lag skulle lage en forrett med laks, hovedrett med Gullkalv Indrefilét og desserten skulle være en pannacotta, ellers hadde lagene frie tøyler til å sette sitt preg på rettene. 

  • Skogn Barne- og ungdomsskole ble ledet av Christer Oksvold og Ruben Hoån fra Madame Backlund.
  • Levanger Ungdomsskole ble ledet av Ane Sandstad og Mats Nordal fra Sykehuskjøkkenet på Levanger.
  • Verdalsøra Ungdomsskole ble ledet av Håkon Valgeirsson og Mathias Østerås fra Fæby. 

Mathias Østerås fra Sæby og elever fra Verdalsøra ungdomsskole. Foto: Oi! Trøndersk Mat og Drikke

Hard jobb for dommerne 

Elevene jobbet beinhardt gjennom dagen for å få klart alle komponentene før gjestene satt seg til bords klokken 16. Lagene hadde dekket opp hvert sitt langbord, hvor deres gjester skulle sitte. Gjestene var selvfølgelig elevenes foresatte og lærere. 

Rettene ble bedømt av Stian Vikan og Nina Lynum fra NKL-Nord-Trøndelag, som sa seg ganske så mette etter å ha smakt på tre retter fra hvert lagene. 

Dommerne hadde eget bord hvor elevene skulle presentere rettene sine. Foto: Oi! Trøndersk Mat og Drikke

– Det var utrolig vanskelig å skulle kåre en vinner, man kunne nesten trodd at dere allerede var utdannede kokker hele gjengen, sa dommer Stian Vikan da han skulle kåre vinnerlaget. 

Etter en lang vurdering, ble dommerne enige i at vinnerlaget var elevene fra Levanger Ungdomsskole. 

Vinnerlaget fra Levanger ungdomsskole og Sykehuskjøkkenet. Foto: Oi! Trøndersk Mat og Drikke.

Støttet med råvarer og premier 

– Det beste med Ung Restaurant er å se gleden til ungdommene når de får slippe til og få ansvar på kjøkkenet. I tillegg er det en fantastisk måte å samarbeide med bedrifter i området, sier Leif Meland, fagkoordinator for Restaurant- og matfag på Levanger Videregående skole. 

Skolen har fått med seg over 20 lokale bedrifter til å sponse råvarer til gjennomføringen og premier til elevene. Alle deltagerne fikk med seg en gavepose fylt med lokale godsaker hjem. Elevene fra Levanger ungdomsskole fikk i tillegg med seg en gavesjekk på 5000kr fra Sparebank1 SMN og hver sin kokkekniv fra ASKO, som vinnere av konkurransen. 

 Dette var i gaveposene til elevene. Foto: Oi! Trøndersk Mat og Drikke

Stor takk til alle samarbeidspartnere og leverandører som var med å sponse:

  • Asko Servering
  • Bama
  • Bærsentralen 
  • Culina 
  • Eilif Ramberg 
  • Florine blomster 
  • Fæby 
  • Gangstad 
  • Grande sjømat
  • Høgaunet 
  • Levanger Sykehus 
  • Madame Backlund 
  • Mikkelhaug 
  • Nortura 
  • Nær engros 
  • NKL - Nord-Trøndelag 
  • Røstad østre gård 
  • Sparebank1 SMN
  • Stiftelsen for rekruttering til restaurant- og matfag
  • Tine 
  • Trøndelag Fylkeskommune
  • Ulve vestre 

Aktuelt