Trøndersk Matfestival
Bryggerifestivalen
Prosjekter
Oi!
Leter du etter en matprodusent eller et produkt? Her kan du finne det.
Tirsdag, 23. september ble det igjen arrangert Årets Kokk-konkurranse i Stavanger Konserthus for å finne ut hvem som skal representere Norge i Bocuse d’Or, verdens mest pretisjefylte kokkekonkurranse. Oi! satte pengene på Eli Anne fra Leksvik.
– I vårt arbeid for å fremme Trøndelag som matregion, var det klart for oss at vi ønsket å støtte Eli Anne i hennes reise mot Årets Kokk. Vi har allerede samarbeidet med Eli Anne på flere prosjekter og hennes verdier er tett knyttet våre, sier Brit Melting, daglig leder i Oi! Mat og drikke
Oi! har aldri før sponset enkeltpersoner, men har gjort et unntak denne gangen, da samarbeidet med Eli Anne har bidratt inn på Oi!s arrangementer. Hun gjorde en forrykende jobb som konferansier under både Norway Seafood Festival og fra store scenen vi hadde i Munkegata under Trøndersk Matfestival.
Eli Anne som konferansier under Trøndersk Matfestival 2025.
– Det er stas at Eli Anne ønsker å satse, og gav oss en mulighet til å støtte en ung kvinne på hennes reise i det som lenge har vært en mer mannsdominert verden, fortsetter Melting.
Oi! fortsetter samarbeidet allerede i oktober, hvor Eli Anne skal være med å inspirere ungdomsskoleelever på et arrangement via Oi! Matnettverk. Her skal de jobbe med noen av de fantastiske lokale råvarene i sesong og dette arrangementet blir en hyllest til høstens grøde.
Årets konkurranse ble representert av kandidater fra Nord-, Vest-, Øst- og Midt-Norge; Christian André Pettersen fra Bodø, Aron Espeland fra Jæren, Aleksander Vartdal fra Oslo og Eli Anne fra Leksvik på Fosen.
Team Sundset besto av Eli Anne, commis (ung hjelper) Ivar Follinglo Moe, som jobbet sammen med Eli Anne på Fagn og coach Mette Beate Julius, kjøkkensjef og medeier på Le Bistro.
Servering av saus til programledederne Harald Osa og Christer Rødseth.
De har hatt fem måneder på å perfeksjonere sine retter, med råvarer utvalgt av arrangøren. Blant råvarene var det for eksempel fjordørret, yellowtail kingfish, norsk lam og ekte setersmør.
Under konkurransen hadde hver kokk 5 timer og 30 minutter på å tilberede og presentere to tallerkenretter, med forskjellig temperatur, og én fatrett for dommerpanel bestående av tidligere vinnere og spennende gjestedommere.
Det ble delt ut flere priser denne kvelden, blant annet for Beste Commis, som gikk til Team Espeland, og Beste originalitet, som gikk til Team CAP. Det ble også delt ut en egen Bærekraftspris til laget som hadde minst matsvinn og viste sterk kompetanse for å utnytte hele råvaren, og denne prisen gikk til Team Sundset.
Lagbilde før start; lærling, commis og kandidat sammen.
Eli Anne og teamet hadde jobbet beinhardt i forkant for å sikre så lite matsvinn som mulig, da dette er noe de selv er svært opptatt av. Bærekraftsprisen ble delt ut av Heidi Bjerkan (Credo), Gunnar Hvarnes (Bocuse de Bronze 2011) og kjøkkendommer Kjetil Gundersen, hvor sistnevnte hadde ansvaret for å følge med på kandidatenes matsvinn gjennom hele konkurransen.
Pallen endte til slutt med gull til Christian André Pettersen, sølv til Aron Espeland og bronse til Eli Anne. Det var svært tøff konkurranse i år da alle, med unntak av Eli Anne, har vært med i Årets Kokk tidligere og Christian André (Team CAP) har i tillegg vunnet to ganger før.
– Selv om det var Christian André som gikk av med seieren er vi så stolt av Eli Anne og teamet, og den prestasjonen de gjorde under Årets Kokk 2025. Hun er en stjerne tvers gjennom og vi gleder oss til å se henne utvikle seg videre, og ikke minst til nye spennende samarbeid fremover, avslutter Brit Melting.
Eli Anne skjærer opp lammet til fatretten, dommer Lars Erik Underthun følger nøye med.