53897001413 Cfe6a20817 4K (1)
Opplevelser | 20.03.25

Kandidat til Årets Kokk er konferansier under Norway Seafood Festival

Fantastiske kokker fra hele byen viser deg hvordan du kan lage nydelige sjømatretter hjemme med Showcooking under Norway Seafood Festival, og det er kokken Eli Anne Sundset skal lede programmet.

– Det er spennende med nye utfordringer og gøy å få være med å sette fokuset på den nydelige sjømaten vi har her i Trøndelag. Det er fantastiske kokker fra Trondheim som skal kokkelere på scenen, så her kan besøkende lære mange nyttige triks, og kanskje til og med smake på noen av rettene, sier Eli Anne Sundset. 

Norway Seafood Festival nærmer seg med stormskritt og festivaluken avsluttes med Sjømatmarked på Clarion Hotel Trondheim 29.-30. mars. Her blir det spennende program på scenen gjennom begge dagene, hvor du kan lære hvordan du lager kokkenes beste og enkleste sjømat-retter på 20 minutter. 

Hver halvtime vil det være en ny kokk og rett som vises på scenen, men felles for hele programmet er at Eli Anne vil være med gjennom som konferansier. 

Eli Anne var en av festivalkokkene under Trøndersk Matfestival 2024, hvor hun blant annet drev Mobil Kokkelering sammen med Fredrik Totland. Det gikk ut på at de en gang i timen skulle stå på en scene og lage retter basert på festivalens forskjellige regioner. 

– Oi! fikk mye skryt for de to kokkene på Mobil Kokkelering, og da spesielt hvordan Eli Anne både lagde mat og holdt samtalen gående med gode forklaringer og spørsmål. Denne erfaringen, i tillegg til et ønske om å fremme lokale, unge kokker, tenkte vi at hun kommer til å være en perfekt konferansier til Showcookingen, forklarer Camilla Digre, prosjektleder for Norway Seafood Festival. 


Eli Anne under Mobil Kokkelering på Trøndersk Matfestival 2024.

Deltar i Årets Kokk 2025 

Eli Anne kommer fra Leksvik i Indre Fosen. Til daglig jobber hun på Tollbua, og har erfaring både fra Fagn og To Rom og Kjøkken. Hun ble kåret til Årets Unge Kokk i 2023, og er med det kvalifisert til å konkurrere under Årets Kokk 2025, hvor vinneren blir Norges representant i Bocuse d’Or Europe 2026. 

– Jeg er glad i å konkurrere og har vært med på flere konkurranser tidligere. Jeg er ikke 100% i konkurransemodus enda, men det blir absolutt noe jeg kommer til å bruke mye av tiden min på frem mot finalen i Stavanger 23. september, forteller Eli Anne. 

Hun var også del av teamet til Håvard Werkland under Bocuse d'Or Europe 2024, som ble arrangert i Trondheim, var hjelper på teamet til Filip August Bendi når han var Norges kandidat til Bocuse d’Or 2023 og Commis til Håkon Solbakk da han tok Sølv i Årets Kokk i 2021. 

Aktuelt